Magyar foci

Böde nem megy Felcsútra, még igazol a Fradi

Böde Dániel a Ferencváros labdarúgója marad, Hajnal Tamással pedig hosszabbítana a klub - mondta Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója.

Bőle Lukács, Priskin Tamás, valamint az uruguayi Fernando Gorriarán érkezését már bejelentette a Ferencváros, Orosz Pál az M4 Sport szerdai Sportreggeli műsorában ezt azzal egészítette ki, hogy soroksári kölcsönjátékot követően már az NB II-ben 23 találattal gólkirály Lovrencsics Balázs is tagja az első keretnek, míg Hajnal Tamás szerződéshosszabbításáról most ülnek le tárgyalni.

"Böde Dániel biztosan marad az Üllői úton" - kommentálta, egyben "kacsának" minősítette a válogatott támadó esetleges távozásáról szóló híreket.

A klubvezető a játékoskerettel kapcsolatban elmondta, hogy az "még messze nincs készen", a szakmai stábbal egyeztetve jelenleg is több posztra keresnek labdarúgókat.

"Elöl elég erősek leszünk, azonban a középpályát és a védelmet picit még meg kell erősítenünk" - nyilatkozta Orosz Pál, majd hozzátette: számukra most az a legfontosabb, hogy olyan ütőképes csapatot tudjanak összeállítani az Európa Ligára, amely "nem szenved olyan szégyent, mint tavaly".

Az előző Bajnokok Ligája idényben a Ferencvárost a selejtező második körében búcsúztatta az albán Partizani Tirana. "Kaphatunk kedvező ellenfelet az Európa Liga-selejtező első párharcára, de az elmúlt időszak tapasztalataiból kiindulva azt mondom, hogy nekünk minden riválist nagyon komolyan kell vennünk" - utalt a Ferencváros számára június 29-én kezdődő nemzetközi kupaidényre a vezérigazgató.

Azt is elárulta, hogy a Ferencvárosnál "nagyjából tízmillió eurós" (3,06 milliárd forint) költségvetésből gazdálkodhatnak. "Ha a nemzetközi szintet nézzük, akkor ez egy vicces pénz" - mondta Orosz Pál, majd példaként az osztrák Rapid Wient említette, amely az övéknél 2,5-szer nagyobb költségvetéssel rendelkezik.

A Ferencváros címvédőként csak a negyedik helyen végzett az OTP Bank Ligában, a Magyar Kupában azonban megvédte a serleget, miután a Groupama Arénában megrendezett fináléban büntetőrúgásokkal felülmúlta a Vasas csapatát.

Az ideihez hasonlóan a következő idény is igen szoros csatát hozhat, amit jól mutatnak a végső győztesre kínált oddsok is, a tavalyi kiírás előtt a    mindössze 1.70-es szorzót kínált a Ferencvárosra.  

Melyik csapat nyeri a bajnoki címet (2017/2018)?
Ferencváros 2.50
Videoton 2.50
Budapest Honvéd FC 4.00
Debrecen 6.00
Vasas 6.00
Újpest FC 6.00
Diósgyőr 21.00
Mezőkövesd 21.00
Paksi SE 21.00
Szombathelyi Haladás 21.00
209575