NBA

Az NBA-bajnok nem szeretne Trumppal találkozni

  • MVB80

A Golden State játékosai egyöntetűen úgy döntöttek, nem kívánnak találkozni az Egyesült Államok elnökével.

Sorozatban harmadszor került össze az NBA-döntőben a Golden State Warriors és a Cleveland Cavaliers, és a kaliforniai csapat ezúttal nem követte el az a hibát, mint tavaly, amikor leadta az előnyét, hanem 4-1-es összesítéssel nyerte meg három éven belül a második bajnoki címét.

A mindenkori NBA-bajnokot a Fehér Házban szokta fogadni az amerikai elnök, de nagyon úgy néz ki, idén ez a hagyomány megszakad, mert a Golden State-játékosok egyöntetűen azon az állásponton vannak, hogy inkább nem találkoznak Donald Trumppal.

Curry és Durant verhetetlen párost alkotott

A hátvéd Shaun Livingston már hónapokkal ezelőtt jelezte, ha megnyerik a bajnokságot, ő kihagyja a jópofizást az elnökkel, de a csapat edzője, Steve Kerr sem mondható Trump-rajongónak, korábbi nyilatkozataiban kritizálta is az elnök politikáját. Stephen Curry ennél konkrétabb volt, a csapat dobógépe szimplán seggnek nevezte az elnököt.

A Warriors a 2015-ös bajnoki cím után nem hagyta ki a protokolleseményt, meglátogatta Barack Obamát, ugyanígy tett tavaly is a Cleveland is.

Trump megosztó személyisége azonban másoknál is kiverte a biztosítékot, a Super Bowt elképesztő körülmények között megnyerő New England Patriots játékosai közül sem mindenki érezte úgy, hogy szeretne közös képen szerepelni az Egyesült Államok 45. elnökével.

Új fejlemény az ügyben, hogy a Golden State kiadott egy közleményt, amelyben finomította a dolgokat, és megjegyezte, még nem jött hivatalos meghívó a Fehér Házból, így döntés majd csak akkor születik, ha ezt kézhez kapták. De azért nagyon ne lepődjünk meg, ha mégse mennek el.

Ki nyeri az NBA 2017-18-as idényét?
Golden State 1.55
Cleveland 4.50
San Antonio  9.00
Boston 13.00
Washington 29.00
Houston  34.00