Nemzetközi foci

Ranieri majdnem túl idős lett új csapatához

Claudio Ranieri két évre aláírt a francia bajnokság 7. helyen végző Nantes-hoz.

Claudio Ranierit sokáig a futballedzők nagy lúzerjének tartották, aki igazi nagycsapatoknál is megkapta a lehetőséget, mégsem tudott élni vele.

Az olasz mester néhány feljutáson kívül egy olasz és egy spanyol Szuperkupát, valamint egy európai Szuperkupát tudott felmutatni, pedig dolgozott a Valenciánál, az Atléticónál, a Chelsea-nél, a Parmánál, a Juventusnál, a Románál és az Internél is.

Korábban a Monacónál megtapasztalta, milyen a francia futball

Aztán jött az a tündérmese a Leicesterrel, amit még jó ideig nem fognak elfelejteni Angliában, tényleg filmre kívánkozik, hogy a már teljesen leírt edző bajnokot csinál egy három-négy játékost leszámítva középszerű csapatból.

A csúcsra érés után gyorsan jött a bukás, azóta kiderült, hogy a játékosok is nyakig benne voltak abban, hogy a joviális nagypapára emlékeztető Ranierit idén februárra kirúgja a Leicester, amely akkor egy pontra volt a kiesőhelyektől.

A 65 éves Ranieri azóta a munkanélküli edzők táborát gyarapította, de most ajánlatot kapott a francia bajnokságban 7. helyen záró Nantes-tól, nem ment azonban minden simán.

A francia liga szabályzata ugyanis kimondja, hogy 65 év a felső korhatár az edzőknél, 2007-ben, amikor a Lens az akkor 68 éves Guy Roux-t akarta alkalmazni, az Európai Bizottság külön engedélyére volt szükség.

Most elég volt a liga hozzájárulása is, így minden akadály elhárult, és az edző végül kétéves szerződést kötött a nyolcszoros francia bajnokkal.

A Nantes-ban nem hemzsegnek a sztárok, a Transfermarkt adatai szerint a jelenlegi keret legtöbbet érő játékosa a kolumbiai szélső, Felipe Pardo, akit az oldal 5 millió euróra taksál, de ki tudja, hátha van még Ranieriben egy újabb nagy bravúr.

Ki nyeri a francia bajnokságot?
   
PSG 1.33
Monaco 5.00
Marseille 17.00
Lyon 21.00
Lille 51.00
...  
Nantes 351.00