Spanyol foci

Griezmann hűségét felturbózott fizetéssel honorálja az Atlético

Antoine Griezmann nem hagyja el a nehéz helyzetbe került Atlético Madridot, és a klub ezért hálás neki.

Antoine Griezmann a MU legfőbb kiszemeltje, ezt a hírt harsogta az angol és a spanyol sajtó szinte egész tavasszal, mintha már csak az lenne a kérdés, hány millió eurót fizet a United az Atléticónak a tavalyi Eb gólkirályáért.

Griezmann kicsivel gyengébb évet zárt, mint tavaly, akkor a spanyol bajnokságban, a Király Kupában és a BL-ben összesen 32 gólig jutott, idén viszont megállt 26-nál.

Griezmann ügyében az hozta meg a fordulatot, amikor kiderült, az Alético átigazolási tilalma januárig érvényben marad, vagyis hiába igazolnának a madridiak új játékosokat, csak 2018 tudják bevetni őket.

Nézzétek, én vagyok, aki a nehéz helyzetben is a klub mellett maradtam

A francia csatár pedig nem akarta nehéz helyzetbe hozni a klubját azzal, hogy elmegy, miközben nem lesz, aki őt pótolja. Úgy tűnik, az Atlético most honorálja a focista hűségét, és újabb egy évvel, 2022-ig meghosszabbítja szerződését, ami egyben fizetésemeléssel is jár.

A 26 éves Griezmann 2014 nyarán 30 millió euróért igazolt a Real Sociedadtól az Atléticóhoz, amellyel egy spanyol Szuperkupát nyert, és van egy elvesztett BL-döntője 2016-ból. 160 tétmeccsen 83 gólt szerzett eddig, és ősszel tovább javíthatja a gólátlagát.

Ki nyeri a Primera División 2017-2018-as idényét?
Barcelona 1.90
Real Madrid 1.90
Atlético Madrid 34.00
Sevilla  151.00
Real Sociedad 301.00