Átigazolás

Gólerős mexikói védő a Roma első nyári szerzeménye

  • MVB80

A Serie A nemrég véget ért idényében második helyen záró, és ezzel automatikusan a BL-főtáblára jutó Roma bejelentette, hogy leigazolta a holland PSV 29 éves, 79-szeres mexikói válogatott védőjét, Hector Morenót.

Moreno négy évre írt alá a Romához, és úgy nyilatkozott, a mostani egy fontos lépés a karrierjében.

A védő a legutóbbi idényben csak harmadik lett a PSV-vel, de egyénileg nem volt rossz szezonja, mivel hét gólt ért el, ezzel a hátvédek között ő volt a legeredményesebb Hollandiában.

Moreno 2008-ban került Európába, mikor a holland AZ Alkmaar 4 millió euróért megvette a mexikói Pumastól, majd három és fél idény után, egy bajnoki és egy Szuperkupa-arannyal a zsebében, tovább állt, és az Espanyolhoz igazolt.

A Konföderációs Kupán megmutathatja, hogy a Roma jól döntött

A barcelonai klubnál három szezonon keresztül alapember volt, majd a negyedikben csak a meccsek felén játszott, így valószínűleg nem bánta, hogy a PSV 5 millió euróért elvitte. Az eindhoveniekkel első évében egyből bajnok lett, és akkor is feltalálta magát az ellenfelek kapuja előtt, mivel négyszer volt eredményes.

Moreno a 2010-es és a 2014-es világbajnokságon is szerepelt a mexikói válogatottal, amellyel 2015-ben megnyerte a CONCACAF-zóna legnagyobb tornáját, az Arany Kupát.

A belső és baloldali védőként is bevethető Moreno jelenleg is a válogatottal készül, mivel vasárnap kezdődik a jövő évi vébé főpróbája, a Konföderációs Kupa, amelyen Portugália, Új-Zéland és a házigazda Oroszország lesz Mexikó ellenfele.

1x2    
Portugália Döntetlen Mexikó
2.00 3.10 3.50