Bulvár

Bíróság előtt két Real Madrid-játékos

Cristiano Ronaldo van nagyobb slamasztikában, Luka Modricot csak tanúként hallgatják ki.

Zajlik az élet Madrid fehér felében, az elmúlt órákban két játékossal kapcsolatban is felmerült, hogy hamarosan a bíróságon lesz jelenésük. Cristiano Ronaldo adócsalásban érintett, míg Luka Modric egy korrupciós botrányban lehet koronatanú.

Fotó: Benchwarmers

Az elmúlt órákban több spanyol lap is beszámolt arról, miszerint a spanyol ügyészség pert indított Cristiano Ronaldo ellen, aki a gyanú szerint több éve nem fizet adót Spanyolországban. A világsztárt mintegy 15 millió euró be nem fizetésével vádolják, amely miatt akár felfüggesztett börtönbüntetést is kaphat. Ronaldo helyzetét tovább súlyosbítja, hogy állítólag egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét. Noha a bíróság könnyedén bűnösnek találhatja, CR7 aligha kerülne rács mögé, hiszen ahogy Lionel Messi esetében is, úgy itt sem érné el a 24 hónapot a szabadságvesztés, így neki sem kell majd börtönbe vonulnia.

A madridiak másik csillagának, Luka Modricnak is hamarosan zakót kell felvennie, ő még egy 2008-as ügy miatt került beidézésre. A Dinamo Zágráb korábbi igazgatója, Zdravko Mamic valamint testvére, Zoran Mamic kerültek bajba, akik Modric eladása ügyében verhették át a hatóságokat a sztár átigazolásának díja, valamint az adófizetések kapcsán. Emellett Mamicék az elmúlt évek során mintegy 10 millió fontot sikkaszthattak el klub számlájáról. A most 31 éves horvát középpályás még 2008-ban került a Dinamótól a Tottenhamhez 21 millió font ellenében.