Felkészülés

Nem kizárt, hogy megint kikapnak a brazilok

A Konföderációs Kupára készülő ausztrál válogatott ezúttal Brazília ellen gyakorolhat.

Szombaton Oroszországban kezdetét veszi a 2017-es Konföderációs Kupa, amelyen részt vesz az ausztrál válogatott is. A kenguruk pénteken Szaúd-Arábiát győzték le 3-2-re a vb-selejtezőben, majd jövő hét hétfőn a világbajnoki címvédő németek ellen kezdik meg a szereplést az oroszországi tornán. A felkészülést szolgálandó a brazilokkal is sikerült lekötniük egy mérkőzést, akik néhány napja 1-0-s vereséget szenvedtek Argentínától.

Ahogy azt a mérkőzést felvezető írásunkban is jeleztük, a Selecao közel sem a legerősebb keretével utazott el az ausztráliai találkozókra, hiszen Tite szövetségi kapitány olyan ászoknak adott pihenőt, mint Neymar, Marcelo vagy Casemiro. Persze azért Brazíliát így sem kell félteni, bőven akad még klasszis a keretben.

Az ausztrálok viszont természetesen a lehető legjobb kerettel vannak, tétmérkőzésből érkeznek és a következő héten már újra tétmeccs vár rájuk, így vélhetően jobban fel vannak pörögve, mint az ötszörös világbajnok. Nem beszélve a meccs helyszínéről, a  melbourne-i Cricket Ground lelátóin közel 80 ezer ausztrál fanatikusra számítanak.

Ausztrália kerete
Kapusok: Mitchell Langerak (Stuttgart/Germany), Mathew Ryan (Genk/Belgium), Daniel Vukovic (Sydney FC)
Védők: Aziz Behich (Bursaspor/Turkey), Milos Degenek (Yokohama F Marinos/Japan), Dylan McGowan (Pacos de Ferreira/Portugal), Ryan McGowan (Guizhou Zhicheng/China PR), Trent Sainsbury (Inter Milan/Italy), Brad Smith (Bournemouth/England), Bailey Wright (Bristol City/England)
Középpályások: Ajdin Hrustic (Groningen/Netherlands), Jackson Irvine (Burton Albion/England), Mile Jedinak (Aston Villa/England), Massimo Luongo (Queens Park Rangers/England), Mark Milligan (Bani Yas/United Arab Emirates), Aaron Mooy (Huddersfield Town/England), Tom Rogic (Celtic/Scotland)
Támadók: Tim Cahill (Melbourne City), Tomi Juric (Luzern/Switzerland), Robbie Kruse (-), Mathew Leckie (Hertha Berlin/Germany), Jamie McLaren (Darmstadt/Germany), James Troisi (Melbourne Victory)

Bármilyen furcsa, az ausztrál és a brazil válogatott mindössze második egymás elleni barátságos mérkőzésére készül, 2013 szeptemberében a Selecao 6-0-val küldte haza a Socceroost. A bukmékerek ezúttal is a dél-amerikaiakat hozták ki favoritnak, méghozzá nem is kicsinek, hiszen 1.45-ös szorzóval fogadhatunk Gabriel Jesúsék sikerére, szemben a hazaiak hatszoros szorzójával.

[2465035] 2017-06-13 12:05:00 Ausztrália - Brazíliax;5

Véleményünk szerint ezen a meccsen a gólos fogadásokat érdemes figyelgetni. A brazil csapat az argentinok elleni zakó után nem szeretne még egy vereséget elkönyvelni, így gólra törő futballal rukkolhat elő. Az Albiceleste ellen egyébként megvoltak a lehetőségeik, csak az összpontosítással és a szerencsével álltak hadilábon.

Ausztrália oldaláról nézve is nyilvánvaló a motiváltság, hiszen hazai tábor előtt játszani Brazíliával a világ összes válogatottja számára különös eseménynek számítana.

A 2,5 gól feletti végeredményre 1.55, míg a 3,5 gól feletti termésre 2.35-ös szorzón kínálnak a bukmékerek, ami élőben komoly lehetőségeket tartogathat.

1x2    
Ausztrália Döntetlen Brazília
6.10 4.40 1.45
[2465035] 2017-06-13 12:05:00 Ausztrália - Brazíliax;