Karrier

Mourinho egy hős, aki segít a bajbajutottakon!

Hiába van holtszezon, Josénak mindig van néhány felesleges perce az öntömjénezésre.

Nincs igazán egyszerű dolgunk, ha választ akarunk kapni arra a kérdésre, hogy sikeres volt-e a Manchester United 2016/17-es szezonja. Bár a klub három trófeát is megnyert, ebből a Szuperkupa a tavalyi évhez datálódik, a Ligakupa nem nevezhető a legnívósabb sorozatnak, míg az Európa Liga-sikerrel csupán a nagyon minimális célkitűzés, a BL-indulás jött össze. Természetesen a MU nagyszájú edzője, José Mourinho óriási sikerként és szép idényként adta el a újságíróknak az évet, kiemelve azt is, hogy mindig rendkívül nehéz dolga van új csapataival.

Borzalmasan rosszul választok csapatokat. Mindig olyan helyre kerülök, ahol a gárda igazán nagy bajban van.

Így volt az Internél, a Real Madridnál és a Manchester Unitednél is. Hogy mit is jelent ez a nagy baj? Olyan csapatokhoz szerződtem, amelyek kilométerekre voltak a trófeáktól. Egy dolog a történelem és egy másik a jelen.

Vegyük csak a Real Madrid kapitányát, Sergio Ramost, aki többszörös BL-győztes és bajnok is, de 2010 előtt, mielőtt megérkeztem Madridba, még a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében sem játszott soha. És mi volt a helyzet, amikor megérkeztem Manchesterbe? A Ferguson-érából itt maradt játékosokon kívül senki nem tudta, milyen érzés bajnoknak lenni, milyen érzés trófeákat szerezni" - tömjénezte magát igencsak kendőzetlenül José.

Noha a Special One-nak valóban igaza van azt illetően, hogy az Interrel történt triplázás óriási érdem, de a Madridban eltöltött három szezonban összesen három trófeát nyertek csak a Blancók, ráadásul a Bajnokok Ligájában nem sikerült bejutniuk vele a fináléba.

Az előttünk álló évadban egyik sorozatban sem számít favoritnak a Manchester United, a BL-ben például 17-szeres pénzt nyerhetünk a Vörös Ördögök végső sikerével. Meglepő azonban, hogy a Premier League-ben a bukik szerint már jobb esélyük van révbe érni, mint a címvédő Chelsea-nek.

Az angol bajnokság augusztus 12-én kezdődik.

Milyen trófeát nyer 2017/18-ban a Manchester United?
Bajnokok Ligája Premier League Angol Ligakupa Angol FA-kupa
17.00 4.00 8.00 7.50