Kosárlabda

Karnyújásnyira kerülhet a bajnoki címtől a Falco

A szombathelyi csapat nem tud hazai pályán hibázni, s mivel nála a pályaelőny, így már a sárga-feketék a favoritok.

Célegyenesben a Falco? - Fotó: bb1.hu

Meglepetésre a Falco szerdán 77-76-ra tudott nyerni Székesfehérváron, így már a sárga-fekete együttesnél van a pályaelőny. Ez pedig óriási privilégium Srecko Srekulovic együttesének, hiszen a Falco bivalyerős hazai pályán, hogy mást ne mondjunk, a csapat a legutóbbi 21 (!) bajnokiját zsinórban megnyerte a Savaria Arénában.

"Örülünk a fehérvári győzelemnek, de a következő mérkőzésre készülve ezt el kell felejteni. Bezártunk egy oldalt, most egy újat kinyitunk. Nem szabad leírnunk az Albát, hiszen emlékezhetünk rá, hogy a Zalaegerszeg ellen is hasonlóan kezdtek, majd ezután képesek voltak zsinórban háromszor nyerni. Most kicsit rajtunk van a nyomás a hazai pálya miatt, de nyernünk kell, ha el akarjuk élni a célunkat. A párharc kulcsa lehet ez a találkozó, mert 2-0-ról már talán könnyebb lenne lezárni. Átbeszéltük a szerdai hibáinkat, felkészülünk szombatra alaposan. Nincsen sérültünk" - nyilatkozta Srecko Sekulovic a bb1.hu-nak.

Fogadás a győztesre    
Szombathely Alba Fehérvár
1.53 2.20

Ami a vendégeket illeti, az Alba ezt a playoff párharcát is rosszul kezdte, s könnyen lehet, hogy ez a bajnoki címébe kerül az együttesnek, hiszen ahogy fentebb is említettük a Falco nagyon jól szerepel hazai pályán, ráadásul a fehérvári alakulat legutóbb 2013-ban tudta bevenni Szombathelyt.

"Sok mindenben kell javulnunk az előző mérkőzéshez képest. Úgy gondolom, hogy képesek vagyunk több energiával, nagyobb agresszivitással játszani. Több szervezettségre lesz szükségünk a támadó és a védekező oldalon egyaránt. Tudatosabban kell játszani. A Falco nagyjából azt hozta, amit vártunk. Valóban egy kiegyenlített mérkőzés volt, de a problémánk abból fakadt, hogy a meccs közben történtekre nem reagáltunk jól. Mindenesetre nincs idő szomorkodni, egy ilyen sorozatban benne van a vereség, viszont a következő meccsen már remélem, hogy tudunk javítani. Koncentráltan kell pályára lépni. Nincsen újabb sérültünk" - mondta Branislav Dzunic a bb1.hu-nak.

Ami a sportfogadás részét illeti a mérkőzésnek, a döntő második mérkőzésén a Falco számít esélyesebbnek, kétesélyben 1.53-szoros szorzót kínál a     a hazai csapatra. A vendégek sikerével jól lehet keresni, hiszen az Alba Fehérvár szombathelyi győzelmére 2.20-szoros oddsot ajánl a fogadóiroda.

Ki nyeri a bajnokságot? -    
Csapat Odds
Szombathely 1.50
Alba Fehérvár 2.25

A    -n a végső győztesre is lehet fogadásokat kötni, s az első meccset követően megváltoztak a viszonyok a fogadóirodában. A Falco 1-0-s előnyének köszönhetően már a szombathelyi csapat számít esélyesebbnek, hiszen a sárga-feketék aranyérmére 1.50-szeres, míg a székesfehérváriakéra 2.25-szörös pénzt kínál a magyar állami fogadóiroda.

Fogadás a győztesre   
ZTE Körmend
1.27 3.10

A harmadik helyért a ZTE és a Körmend verseng, előbbi csapat idegenben tudott nyerni szerdán, vagyis a pályaelőny immár a zalaiaknál van. A kék-fehérek szombaton akár le is zárhatják a két győzelemig tartó párharcot, persze ha ezt a mérkőzést is behúzzák. Erre pedig nagy esély van, hiszen a vasiak az elődöntő kezdete óta nem találják korábbi formájukat, ráadásul áprilisban nagyon simán kikaptak Zalaegerszegen.

Mindezek után nem meglepő, hogy a második meccsen a hazaik számítanak esélyesnek, a     mindössze 1.27-szeres oddsot kínál a ZTE-re, míg a Körmendre 3.10-szeres szorzón lehet fogadni.