Nemzetközi foci

Lewandowski dühös volt a társaira, mert nem csináltak belőle gólkirályt

  • MVB80

Robert Lewandowski úgy érzi, az utolsó bajnokin nem segítették eléggé a bayernes csapattársai.

A német bajnokságról bajosan lehetne azt írni, hogy hatalmas harc folyt az első helyért, hiszen a Bayern nagyjából a bajnokság felétől kezdve folyamatosan növelte az előnyét az így is elismerésre méltó teljesítményt produkáló RB Leipzig előtt, és végül 15 pontot vert Lőw Zsolt és Gulácsi Péter csapatára.

A gólkirályi címért viszont az utolsó pillanatig kiélezett küzdelem zajlott, amelyből végül a Borussia Dortmund gaboni csatára, Pierre-Emerick Aubameyang jött ki győztesen.

Aubameyang az utolsó fordulóban két gólt szerzett a Werder Bremen ellen 4-3-a siker alkalmával, a 89. percben értékesített büntetővel utasította maga mögé Robert Lewandowskit, a Bayern lengyel sztárját, aki a Freiburg ellen hiába volt végig a pályán, a 4-1-es győzelemből nem tudta kivenni a részét.

A csatárokra sokszor mondják, hogy egoisták, akik akkor is csak a kaput és az újabb gól lehetőségét látják maguk előtt, ha passzolhatnának a jobb helyzetben lévő társnak, és Lewandowski a mostani nyilatkozatával nem gyengítette ezt a sztereotípiát.

„Már nem fáj, hogy nem én lettem a gólkirály, de akkor nagyon rosszul esett. Talán azért, mert nem voltam teljesen elégedett a csapattársaimmal, úgy éreztem, nem támogattak eléggé. Az utolsó bajnoki után dühös voltam, és csalódtam a csapatban” – magyarázta a 28 éves támadó, aki sorozatban másodszor jutott el 30 bajnoki gólig, mégsem tudta megvédeni gólkirályi címét.

Fájt neki, hogy nem jött össze a címvédés

Lewandowski jelenleg a lengyel válogatottal készül a szombati, románok elleni vb-selejtezőre. Öt forduló után a lengyelek vezetik a csoportot, Lewandowski pedig 8 gólnál jár, így csak Cristiano Ronaldo előzi őt meg a mostani selejtezősorozatban.

Kíváncsian várjuk, a válogatottbeli csapattársak tudják-e, mi a dolguk, és tömik-e majd jobbnál jobb passzokkal a csatárt a szombat esti meccsen.

1x2    
Lengyelország Döntetlen Románia
1.50 3.75 6.75