Foci-vb 2018

Így győzné le Dzsudzsák és Storck az andorrai csapatot

Mindegy, hogyan, csak nyerjünk - ilyen hangulat uralkodik a magyar csapatnál a vb-selejtező előtt. Andorra a tisztes helytállásban bízik.

Péntek este 20 óra 45 perckor a magyar válogatott Andorra vendége lesz a világbajnoki selejtezősorozat hatodik fordulójában. A világranglista 186. helyén álló hazai alakulat kellemetlen stílusa valamint a csapatra váró speciális körülmények miatt a magyar szurkolókban van némi félsz a végeredményt illetően, de a nemzeti együttes tagjai felkészültek a rájuk váró feladatra.

"Az oroszok elleni meccset egyelőre magunk mögött kell hagyni, és csak a vb-selejtezőre, az Andorra elleni meccsre koncentrálni, és később elemezni a felkészülési meccs tapasztalatait. A vb-selejtezőn mindenképpen győznünk kell, másra nem is gondolhatunk. A körülményekkel sem szabad foglalkoznunk, műfű vagy nem műfű, teljesen mindegy. Az kell, hogy lebegjen a szemünk előtt, hogy minél előbb megszerezzük az első gólt, és nyugodtan tudjunk futballozni. Tudjuk, hogy az ellenfél keményen játszik, és elsősorban a védekezéssel foglalkozik majd, ezt fejben is fel kell tudni dolgoznunk" - mondta a válogatott sajtótájékoztatóján a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs.
fotó: mlsz.hu

Bernd Storck szövetségi kapitány a taktikáról nem beszélt, ugyanakkor azt elmondta, hogy a Dinamo Kijev játékosa, Kádár Tamás kisebb sérüléssel bajlódik, így elképzelhető, hogy a rutinos védő kimarad a kezdőből. "A Feröer-szigetek ellen Andorra megszerezte első pontját a selejtezősorozatban, ez biztosan feldobta a csapatot mentálisan, és önbizalommal terve várja az összecsapást. Budapesten megtapasztalhattuk, hogy keményen futballozik az ellenfél, nehéz feltörni a védelmét, hazai pályán pedig még inkább igaz ez: Svájc és Lettország is csak egy góllal tudott győzni Andorrában.

Türelmes és szervezett játékot kell nyújtanunk, és jó döntéseket hozni a kapu előtt.

Kádár Tamás egyelőre kisebb sérüléssel bajlódik, az ő játéka egyelőre kérdéses. Sérültektől függetlenül: bárki is kap lehetőséget a vb-selejtezőn, meg kell ragadnia az alkalmat, és bizonyítani, hogy nemzetközi tétmeccsen is lehet rá számítani" – mondta a mérkőzés előtt Bernd Storck.

Andorra legutóbb hazai pályán 0-0-s döntetlent ért el Feröer-szigetek ellen, ami a miniállam első pontját jelentette a világbajnoki selejtezőkben.  A hazaiak szövetségi kapitánya, Koldo Álvarez szeretné megismételni a Feröer elleni mutatott teljesítményt. "Kisebb változások lehetnek a csapatban, de alapvetően ugyanazt szeretnénk játszani, mint Feröer ellen. A sok hiányzó játékos mindig fájó egy ilyen kis csapatnak, mint a miénk, de a legfontosabb, hogy akik itt vannak, azok a lehető legjobban teljesítsenek. A magyar csapat nagyon erős, ahogy azt az Eb-n is megmutatták, például a későbbi győztes, Portugália ellen, de mindent bele fogunk adni" – hangsúlyozta Álvarez.

1x2    
Andorra Döntetlen Magyarország
26.00 8.50 1.08

Az MLSZ honlapja szerint Andorrában meleg az idő, eső nem esett, emiatt nagyon száraz a pálya. Az előrejelzések szerint péntek estére, a mérkőzés időpontjára várható enyhe csapadék, ami jó tenne a talajnak. A 20 óra 45 perckor kezdődő mérkőzést az M4Sport élőben közvetíti.

186541
[2059311] 2017-06-09 20:45:00 Andorra - Magyarországx;