Átigazolás

Nem kellek Conténak - Diego Costa

A spanyol válogatott támadó jövője igen bizonytalan, a legvalószínűbb végállomás: Kína.

"Egész évben rossz volt a viszony közöttünk Contéval, most pedig világosan a tudtomra adta, hogy nem számít rám a csapatnál és ez úgy tűnik, már lezárt ügy. Nagyon rossz szezonom volt, és a dolgok semmiképpen sem mehetnek így tovább. Jelenleg még a Chelsea játékosa vagyok, mert szerződés köt a klubhoz, de a helyzet egyértelmű, az edzőnek nem kellek, így új csapatot kell keresnem" - nyilatkozta Diego Costa a londoni helyzetéről.

Mehetsz fiam, nem kellesz!

Ha egyébként szigorúan a számokat nézzük, a 28 éves támadónak egyáltalán nem volt olyan rossz idénye, hiszen 42 meccsen 22 góllal és 8 gólpasszal zárt, amely lényegesen felülmúlja a tavalyi számokat.

Hogy Costa hol is folytatja, az még kérdéses, a hírek szerint szívesen látnák őt viszont Madrid piros-fehér-kék felében, ám mivel az Atlético Madrid januárig nem vethet be új játékosokat, ennek jelenleg nincs reális esélye.

Nagyon jó lenne visszatérni Madridba, de akkor négy-öt hónapig nem léphetnék pályára, márpedig 2018-ban világbajnokság következik.

A balhés támadó tehát úgy tűnik, létszám felettivé vált a Stamford Bridge-en, a Kínába szerződés pedig mind neki, mind pedig a klubjának igen csábító forgatókönyv lenne, hiszen a hírek szerint Costa 25 millió fontos éves fizetésért játszhatna a Tianjin Quanjiannál, míg klubja 80 millió fontot kapna a játékosért.

Melyik csapat játékosa lesz Diego Costa szeptember 3-án?
Bármelyik kínai csapat 1.62
Chelsea 3.25
AC Milan 6.00