Olasz foci

Két kiscsapat nagy meccse jön

  • MVB80

A 60 ezres Benevento és a 70 ezres Carpi egymás között dönt arról, hogy ki játszhat ősszel a Serie A nagyágyúi ellen.

42 forduló és két playoffkör után az utolsó mérkőzésre kerül sor az olasz másodosztály mostani idényében, az alapszakaszt az ötödik helyen záró Benevento, valamint a hetedik Carpi küzd azért, hogy jövőre a nagyokkal, a Juvéval, a Romával, a Napolival játszhasson.

   
Benevento Döntetlen Carpi
2.20 2.95 3.15

A rájátszás döntőjének első meccse 0-0-ra végződött, úgyhogy teljesen azonos helyzetből indulnak neki a visszavágónak, a feljutásról döntő meccsnek a felek. A Campania régióban, Nápolytól 50 kilométerre található Benevento még sosem szerepelt a Serie A-ban, úgyhogy csütörtök este a 20 ezer néző befogadására alkalmas Ciro Vigorito-stadionban elképesztő hangorkán várható, el is kelt minden jegy.

A Carpi sem mondható megszokott arcnak az élvonalban, az emilia-romagnai csapat 2013-ban jutott fel a másodosztályba, majd 2015-ben története során először a Serie A tagja lett, de nem sikerült megragadnia a nagyfiúk között.

A Carpi számára nem ismeretlen a mostani helyzet, mert a rájátszásban kétszer is idegenben vívta ki a továbbjutást, előbb 2-1-re nyert a Cittadella otthonában, majd jött az igazi bravúr, a kilenc emberrel összehozott győztes gól a Frosinone elleni visszavágón.

[2506745] 2017-06-08 20:30:00 Benevento - Carpix;5

A Benevento az első kört a Spezia elleni 2-1-gyel abszolválta, majd a Perugia ellen 1-0-ra nyert otthon, így idegenben belefért egy 1-1-es döntetlen is. Az alapszakaszban Carpiban 1-1 lett a vége, a Benevento viszont 3-0-ra nyert saját pályáján, úgyhogy a csapat drukkerei abban bíznak, hogy most is sikerül valami hasonlót produkálni.

Életük nagy meccsére készülnek a fiúk

A Beneventóban eltiltás miatt a középpályás Melara és a csatár Falco sem játszhat, Ciciretti pedig nincs megfelelő fizikai állapotban.

Ami viszont jó hír a hazaiaknak, hogy az első meccsen hiányzó Ceravolo és Puscas visszatérhet, ők ketten eddig 27 gólt lőttek a szezonban, és ha a visszavágón is megrázzák magukat, akkor annak nagy buli lehet a vége.

A Carpiban mindenki bevethető, Castori edző várhatóan a stabilabb felállást választja, így 4-4-1-1-ben küldheti fel a csapatot, a nigériai Mbakogu lesz legelöl, Lollo mögötte, és a középpályáról a házi gólkirály, a 14 alkalommal eredményes Lasagna támogathatja a duót. A Carpit 300 lelkes szurkolója kíséri el a nagy meccsre, ők abban bíznak, hogy van még egy idegenbeli bravúr az aranylábúakban.

[2506745] 2017-06-08 20:30:00 Benevento - Carpix;