Átigazolás

A Real Madrid is vinné a Milan csodakapusát, de még nem most!

Donnarumma körül egyre csak forrnak az indulatok, könnyen lehet, hogy jövő nyáron már nem lesz a Milan játékosa.

Egyelőre nem csillapodnak az indulatok Gianluigi Donnarumma, az AC Milan 18 éves kapusa kapcsán. Mint ismert, a szupertehetségnek tartott kapus szerződése 2018 nyarán lejár, ám a felek még nem egyeztek meg a szerződése meghosszabbításáról. A Milan-szurkolók a játékos ügynökét, Mino Raiolát okolják a halogatás miatt és biztosak benne, hogy az szakember miatt nem írta még alá Donnarumma az új, 2022-ig szóló kontraktusát, mely 3,2 millió eurós éves fizetést jelentene számára.

Eközben több csapat hívó szaváról is hallani, valamint olyan összegekről, amelyek Donnarummát minden idők legdrágább kapusává tennék, ráadásul a Manchester United a hírek szerint messze rálicitált a Milan ajánlatára is, ők De Geát pótolnák az olasz játékossal, méghozzá évi 7,5 millió eurós csekkel. A sok baljós hír hallatán pedig a milánói ultráknál végleg elfogyott a türelem.

Fotó: The Sun

“Azért írjuk ezeket a sorokat, mert úgy érezzük, hogy őrület kezd kialakulni Donnarumma ügyében. Egy zseniről beszélünk, aki még mindig nagyon fiatal, aki egy gátlástalan ügynök markában van és aki egy olyan helyzetben találja magát, ami a Milant és a szurkolókat is kezdi kissé idegesíteni. Hihetetlen, ahogy ez az ügynök ezt műveli a Milannal, valamint azzal a 18 éves fiúval, aki vasárnaponként a címert csókolta. A játékos és a klub akaratának súlya kell, hogy legyen. Nem elfogadható, hogy egy személy ehhez hasonló magatartást engedjen meg magának. Tevékenységének nincs más célja, csak különböző, számára kedvező kikötéseket foglalni Donnarumma szerződésébe. Ugyanez történt a Juventus és Paul Pogba esetében is.”

“Sok szó esik arról, hogy az olasz labdarúgás krízisben van és gyengébbek az anyagi lehetőségek a többi bajnoksághoz képest, azonban ha a szabályok engedik, hogy a játékosügynökök pénzt szedjenek ki a futballból a saját zsebükbe, akkor lehetetlen a fejlődés. Eurómilliók tűnnek el és sohasem térülnek vissza. Egyes külföldi klubok már bezárták az ajtót bizonyos ügynökök előtt, sajnos a Milan nyitva hagyta őket és most sajnos láthatjuk ennek az eredményét. Bízunk abban, hogy az új vezetőség végül megszabadít minket ezektől a személyektől és sikerül erkölcsösen, zsarolás nélkül újrakezdeni.”

 "Nem fogadjuk el a zsarolást, ami a Milannal történik." - Fotó: Pianeta Milan

“Nagyon reménykedünk a szövetség beavatkozásában, hogy korlátozni fogják az ügynökök kezében lévő hatalmat. Gigiót pedig ismét megkérjük, hogy konkrét tényekkel bizonyítsa a Milanhoz való elkötelezettségét és a klub iránt érzett szeretetét. Sajnos a Milan szeretete a csókok mellett gesztusokban is meg kell nyilvánuljon.” - áll a milánói ultrák hivatalos közleményében (forrás: acmilan.hu).

Habár a legkomolyabb esélye a Juventusnak van szerződtetni Gigiót, ahol Buffon utódjaként számolnának Donnarummával, a spanyol lapok már a Real Madrid érdeklődéséről is írnak. A Blancók abban az esetben szerződtetnék a talentumot, ha David de Gea nemet mond a megkeresésükre, és ebben az esetben is csak a 2018-as világbajnokságot követően tehetné át a székhelyét a kapus Milánóból Madridba.

A Gigio-saga tehát folytatódik, és minden bizonnyal a nyár egyik legérdekesebb beszédtémáját szolgáltatja majd a 18 éves játékos jövője.

Melyik csapat játékosa lesz Donnarumma július 15-én?
AC Milan 1.44
Juventus 2.50
Manchester United 7.50
Barcelona 21.00
...  
Real Madrid 31.00