Spanyol foci

A Barca végleg elvette a Messit kerülgetők kedvét

  • MVB80

Június végén írja alá új szerződését Lionel Messi, aki 2021-ig maradhat a Barcelonánál.

Hónapok óta témát ad a spanyol sajtónak, hogy mi lesz Lionel Messivel, akit nagyon nehéz elképzelni más csapat mezében, de egy ideig úgy tűnt, az ötszörös aranylabdás és a Barcelona nem jut közös nevezőre az új szerződést illetően.

A Marca nevű spanyol lap a Cadena Ser rádióadóra hivatkozva most azt írta, már megvan Messi új szerződése, amely további három évre köti őt a klubhoz, így 2018 helyett 2021-ben jár csak le.

A hírek szerint évi 30 millió eurós fizetést folyósít a Barca legnagyobb sztárjának, aki csak június utolsó napján írja alá az új szerződését, amikor már le lett zárva a most véget ért szezon pénzügyi szempontból is.

A Barcelona új edzőt kapott Ernesto Valverde személyében, aki természetesen központi szerepet szán az új csapatban is Messinek. Akiről többször is bedobták, hogy a PSG és a korábbi edzője, Pep Guardiola által irányított Manchester City is érdeklődik iránta, nem véletlen, hogy ezt a két dúsgazdag csapatot emlegették, hiszen a Barcelona 250 millió euróban szabta meg a játékos kivásárlási árát.

Az új szerződés ebben is változást hoz majd, mert a Barcelona úgy akarja elejét venni a riválisok Messi-hadműveletének, hogy 400 millió euróra emeli a kivásárlási árat. Csak összehasonlításképpen: az átigazolási világrekord az a 105 millió euró, amit a MU fizetett ki a Juventusnak Paul Pogbáért.

Úgy néz ki, Barcelonából fog visszavonulni

Messi idén sem maradt trófea nélkül, hiszen a Barcelona megnyerte a Király Kupát, de ettől még csalódás lehet a számára, hogy a bajnokságban egy ezüst jutott a Real mögött, a BL-ben pedig nem volt esély a negyeddöntőben a későbbi döntős Juventus ellen.

Egyénileg azért így is eredményes éve volt Messinek, 37 góllal övé lett a gólkirályi cím Spanyolországban, és ezzel együtt az európai Aranycipőt is begyűjtötte.

Ki nyeri a Primera División 2017-2018-as idényét?
Barcelona 1.90
Real Madrid 1.90
Atlético Madrid 34.00
Sevilla  151.00
Real Sociedad 301.00