Átigazolás

Messi átadta a bevásárlólistát Valverdének

A Barcelona argentin zsenije állítólag már közölte az új edzővel, hogy kiket látna szívesen a csapatban.

A pletykák szerint Barcelonában nem egyedi eset, hogy Lionel Messi beleszól a játékospolitikába, április elején a feketelistájával megnevezte azokat a játékosokat, akiket elküldene, hogy a gárda leigazolhassa Bernardo Silvát, Kylian Mbappét, Hector Bellerínt, Vínicius Júniort és Ousmane Dembelét. Úgy tűnik, az argentin Bolha tervei nemigen jönnek be, hiszen Silva aláírt a Manchester Cityhez, Mbappé valószínűleg Zidane miatt inkább a Realt választaná, Vinícius már a Madrid játékosa, Bellerín pedig Wenger szerint marad Londonban. Ám a klubikon nem adja fel, Ernesto Valverdével, az új mesterrel már közölte is, melyik három klasszisnak lenne Katalóniában a helye.

A spanyol Don Balon értesülése szerint Riyad Mahrez, Philippe Coutinho és Marco Verratti az a három futballista, akivel erősítene az argentin csillag, és bizony ilyen-olyan okokból, de mindhárom játékos érkezésére van esély.

Mahrez iránt már a bajnoki címet követően is voltak komoly érdeklődések, ám most, hogy a Leicester City nem indul nemzetközi kupában, talán az algériai játékmester ára is csökkent, ráadásul 26 évesen már nem is tartozik a legfiatalabbak közé.

Beszédes, hogy Mahrez Leicesterben maradására jelenleg 9-szeres a szorzó.

Coutinho esetében hónapok óta hallani a Barcelona érdeklődéséről, ám az ő megszerzése bizonyosan nem lesz olcsó üzlet a csapat számára. Marco Verratti pedig többször elmondta, hogy nem a párizsi együttesnél szeretne megöregedni, ráadásul a csalódásokkal teli szezont követően nem is biztos, hogy maradni akar Unai Emery kezei alatt.

A három játékos közül egyedül az olasz esetében fogadhatunk arra, hogy Barcelonában köt ki, az odds itt fogadóirodától függően 5 és 6 között van. A futballisták összértéke a Transfermarkt alapján egyébként 115 millió euró, ám a valóságban az áruk körülbelül 180-200 millió lenne.