NB I

Bajnokaspiráns csapat épül Felcsúton?

  • ivan

Nagy terveket szövögetnek Felcsúton, sajtóhírek szerint az NB II-ből feljutó Puskás Akadémiából bajnokesélyes gárdát faragnának.

A várakozásoknak megfelelően a Puskás Akadémia magabiztosan megnyerte az NB II küzdelmeit, így egy év szünet után ismét visszatérhet a legmagasabb osztályba. Felcsúton azonban ezúttal semmit nem bíznának a véletlenre és az amúgy sem gyenge keretet tovább erősítenék, olyannyira, hogy akár a bajnoki címért is versenyben lehessen.

fotó: pfla.hu

A sajtóban már korábban lehetett arról olvasni, hogy a Puskás egyik legfőbb kiszemeltje a ferencvárosi Böde Dániel, a hírek pedig arról szóltak, hogy Böde abban az esetben hagyhatja el a Népligetet, ha Priskin Tamást sikerül megszerezni. Mivel utóbbi már aláírt a zöld-fehéreknek, elvileg Böde távozása is reális lehet.

A Bors keddi cikkében további játékosokat is megnevez, a napilap szerint a szintén ferencvárosi Varga Roland, a palermós Sallai Roland, az újpesti Balogh Balázs is a kiszemeltek között van, de rajtuk kívül még három minőségi brazil légióst is szeretnének leigazolni.

A nyári transzferekre egyébként összesen mintegy 8-12 millió eurót szánna a klubvezetés.

 

A lap ugyanakkor a klubhoz közeli forrásokra hivatkozva megjegyzi, akadnak a klubvezetésben olyanok, akik attól tartanak, hogy a Puskás Akadémia újabb támadások céltáblájává válhat, amiért egyre nyilvánvalóbb módon szakít az alapvető célkitűzésével, az-az utánpótlás-neveléssel.

A témában mértékadónak számító Transfermarkt adatai szerint a Puskás Akadémia keretének piaci értéke 4,7 millió euró körül mozog, amivel jelenleg az  NB I-ben a 10. helyre sorakozna fel.