NB II

Íme, idei utolsó szelvényünk az NB II-re!

A Cegléd-Sopron és a Soroksár-Szolnok mérkőzésekre fogadunk a másodosztályú bajnokság 38. fordulójában.

A hétvégén az utolsó, vagyis a 38. fordulót rendezik az NB II-ben, ahol fény derül a másik feljutó, illetve a harmadik kieső kilétére. Előbbivel nem szeretnénk foglalkozni, hiszen a Balmazújváros-Kisvárda mérkőzés abszolút megjósolhatatlan, utóbbival kapcsolatban viszont van ötletünk. A tíz összecsapásból két találkozóra tippelünk, a kombinkkal pedig bőségesen megduplázhatjuk feltett tétünket.

  
  1 x 2
Balmazújváros-Kisvárda 2.25 3.10 2.75
Soroksár-Szolnok 1.60 3.35 4.85
Mosonmagyaróvár-Vác 2.30 3.05 2.70
Nyíregyháza-Cigánd 1.55 3.30 5.50
Dorog-SZEOL 1.40 3.65 7.00
Szeged 2011-Békéscsaba 2.45 3.00 2.55
Cegléd-Sopron 1.60 3.80 4.10
Budaörs-Puskás Akadémia 3.05 3.15 2.05
ZTE-Kozármisleny 2.10 3.80 2.55

Ahogy fentebb is említettük, fény derül a harmadik kieső kilétére is vasárnap. A Csákvárnak elég egy pontot gyűjtenie a Siófok otthonában, s biztosan bennmarad, míg a Ceglédnek még lehet, hogy a győzelem sem lesz elég a Sopron ellen, hiszen, ha a Kozármisleny nyerni tud Zalaegerszegen, akkor a Baranya megyei alakulat marad bent a másodosztályban.

Az viszont biztos, hogy a három kiesőjelölt csapat közül a ceglédiek sikerére mutatkozik a legnagyobb esély, akik egyrészt hazai pályán játszanak, másrészt azt a Sopront fogadják, amely alakulatnak már nem oszt, nem szoroz ez a mérkőzés. A vendégeknek házon kívül mostanság egyébként nem igazán megy, hiszen Siófokon csak döntetlenre voltak jók, míg Dorogon simán kikaptak. Supka Attila ráadásul eltiltás miatt nem számíthat az egyik meghatározó játékosára, Nagy Patrikra, aki a legutóbbi fordulóban begyűjtötte ötödik sárga lapját.

Ami a hazaiakat illeti, a sárga-feketék számára csak és kizárólag a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény, hiszen ezen esetben a Csákvár veresége vagy a Kozármisleny botlása is bennmaradást érne a csapatnak.

Győzelem vagy halál tehát a hazaiak mottója az utolsó fordulóbeli mérkőzés előtt, vagyis biztos, hogy nem kell motiválni a ceglédi focistákat a záró fordulóban. A Pest megyei alakulatnak egyébként nem megy rosszul a Sopron ellen, hiszen még nem kapott ki a csapattól tétmérkőzésen, igaz, győzni csak egyszer sikerült ellene. Véleményünk szerint a sárga-feketék megduplázzák győzelmeik számát Supka Attiláék ellen, avagy a maguk részéről mindent megtesznek azért, hogy meghosszabbítsák másodosztálybeli tagságukat.

A ceglédiek a bennmaradásért, a soroksáriak a bronzért küzdenek vasárnap. - Fotó: facebook.com/cegledfociofficial

Noha sokáig a feljutásért harcolt a Soroksár, a fővárosi csapatnak nem jött össze az osztályváltás, de így is megsüvegelendő a gárda teljesítménye. A sárga-feketék győzni szeretnének utolsó mérkőzésükön, s, ha a feljutásért vívott csatában nem tud nyerni a Kisvárda, akkor bizony bronzéremmel zárhatnak Lucsánszky Tamás fiai.

A sikerre pedig nagy esélye van a Soroksárnak, hiszen a szolnoki csapat alaposan leeresztett a szezonvégére, a kék-fehérek az utolsó hét bajnokijukon nem tudtak nyerni, s az utolsó négy meccsükön mindössze két gólt szereztek. Ezzel szemben a hazaiaknak jól sikerült a hajrá, a legutóbbi hat összecsapásuk közül csak egyet veszítettek el, s a gólokkal sem maradtak adósok, arról már nem is beszélve, hogy a felek utolsó két egymás elleni mérkőzését egyaránt Lucsnszky Tamásék nyerték.

Összességében a jobb erőkből álló, hazai pályán játszó, lényegesen motiváltabb Soroksár sikerét várjuk vasárnap.

hatharom.com
Cegléd-Sopron Cegléd
Soroksár-Szolnok Soroksár
@ 2.56
2017-06-04;9117
211147