Férfi kézi BL

A bronzért játszik a Veszprém

A bakonyiak ellenfele a Barcelona lesz, míg a döntőben a PSG és a Vardar Szkopje találkozik.

Nagyék a Barcával csatáznak vasárnap.

Nem sikerült döntőbe jutnia a Veszprémnek, Nagy Lászlóék egy öldöklő csatában 27-26-ra kikaptak szombaton a PSG ellen, így a bronzéremért játszhatnak vasárnap. A csapat ellenfele meglepetésre az a Barcelona lesz, amely gárda az utolsó másodpercben kapott góllal maradt alul a Vardar Szkopjéval szemben.

1x2    
Veszprém Döntetlen Barcelona
2.00 7.75 2.00

Javier Sabaté Ancsin Gábort, Marko Kopljart, Ligetvári Patrikot és Gulyás Pétert sem nevezte a franciák elleni elődöntőre, vélhetően a négyes a bronzmeccsen sem kap szerepet. A mieink egyébiránt szinte végig az eredmény után futottak szombaton, vagyis sokat kivett a PSG elleni ütközet a piros-fehérekből, s nagy kérdés, hogy mennyire lépnek motiváltan pályára a helyosztón.

"Gratulálok a Párizsnak, a győzelemhez és a döntőbejutáshoz. Úgy érzem jobbak voltunk, megérdemeltük volna győzelmet. Igaz, hogy vezettek három góllal is, de az az előny a mi hibáinkat követő leindításokból adódott. Csalódottak vagyunk, habár egy kiváló csapat ellen vesztettünk. Büszke vagyok a csapatra, hiszen egy nagyon nehéz szezon van mögöttük, és helytálltunk három versenysorozatban is. Ám, ha egy olyan csapat ellen mind a Párizs tiszta helyzeteket hagyunk ki, és még a szerencse sincs mellettünk, akkor vereség lesz a vége. Vasárnap mindent megteszünk a 3. helyért" - nyilatkozta az elődöntőt követően Javier Sabaté.

2016-ban és 2015-ben az aranyért meccselt a négyesdöntőben a Veszprém, viszont 2014-ben a harmadik helyért lépett pályára a Final Four második napján, s úgy, mint három éve, most is a Barcelonával kell megküzdenie Nagy Lászlóéknak. A katalánok vélhetően sokkal csalódottabbak, mint a veszprémiek, hiszen, ha nem is volt kimondva, de a gránátvörös-kékek voltak a favoritok a macedónok elleni elődöntőben.

A bronzmeccset illetően a legnagyobb kérdés a motiváltság, hiszen a gárdák a szezon utolsó meccsére készülnek, ráadásul fizikailag nem lesznek a topon, hiszen mindkét elődöntő az erőkézilabdáról szólt. Így pedig nem meglepő, hpgy fogadóirodákban abszolút háromesélyes a mérkőzés, még akkor is, ha az idei szezonban a felek kétszer is találkoztak, s mindkétszer a katalánok nyertek három góllal. A     mind a Veszprémre, mind a Barcelonára kétszeres szorzót kínál háromesélyben, a gólok számának határát pedig 54,5-nél húzták meg a bukmékerek.

1x2    
PSG Döntetlen Vardar Szkopje
1.55 7.75 2.80

A fináléban két olyan csapat méri össze tudását, amely először jutott be a sorozat döntőjébe, nevezetesen a PSG és a Vardar Szkopje találkozik az év legfontosabb férfi kézilabda klubmérkőzésén. A macedónoktól már az is bravúr, hogy idáig eljutottak, míg a franciákkal szemben elvárás, hogy behúzzák a négyesdöntőt, főleg, hogy papíron messze a párizsiaknak van a legerősebb játékoskeretük a világon.

A szkopjeieknek akkor lehet esélyük, ha védekezésük, illetve a kapusteljesítményük rendben lesz, utóbbinál sokat nyomhat a latba Sterbik Árpád teljesítménye. A vajdasági születésű spanyol válogatott hálóőr ihletett formában védett a Barcelona ellen, így kilencedik BL-döntőjére készül vasárnap.

"Sok játékosunk most szerepel először ilyen tornán, nekik szokatlan a csaknem húszezer néző, a napok óta tartó nagy felhajtás. Mindenki el volt varázsolva és lámpalázzal küzdött. Két-három héttel ezelőtt voltak kétségeim, hogy kikapunk a katalánoktól, de nagyon jól felkészültünk, s bizonyítottuk, hogy karakteres csapat vagyunk. Nem tudom, hogyan találunk fogást a PSG-n, akik ráadásul két-három órával többet pihenhetnek, és azt sem tudom, hogy hogyan verjük meg a franciákat, de remélem az edzőnk kitalál a kezdésig valamit" - nyilatkozta Sterbik Árpád.

A felek a 2013-2014-es szezonban találkoztak legutóbb tétmérkőzésen, akkor Szkopjéban döntetlenre végeztek a csapatok, míg Párizsban a franciák nyertek tíz góllal. Azóta jelentősen átalakultak a keretek, de az nem változott, hogy ezúttal is a franciák számítanak esélyesebbnek, legalább is a fogadóirodák szerint. A    háromesélyben 1.55-szörös pénzt kínál a PSG sikerére, míg a Vardar győzelmével majdnem megháromszorozhatjuk a feltett tétünket. Nikola Karabaticék egyébként 1,5 gólos favoritnak számítanak, a fogadóiroda a gólok számának határát pedig 55,5-nél húzta meg.