Karrier

Sampaoli az új argentin kapitány

  • varin

Néhány órával azután, hogy a Sevillával szerződést bontott, már argentin mezzel pózolt Jorge Sampaoli.

Fotó: ESPN FC

Noha igen sokáig úgy nézett ki, hogy Jorge Sampaoli csodát tesz a Sevillával, az andalúz gárda végül a gyengécske utolsó hónapoknak köszönhetően a bajnokságban csak a negyedik lett, míg a Bajnokok Ligájában a Leicester City búcsúztatta őket a legjobb 16 között. A tar mester a korábbi híresztelésekkel ellentétben végül még csak nem is a Barcelona, hanem Argentína kispadjára cserélte a sevillait.

Argentína 14 fordulót követően csak a pótselejtezőt érő ötödik helyen áll a világbajnoki selejtezőcsoportban.

"Jorge Sampaoli elhagyta a Sevilla együttesét, miután a felek mindenben megállapodtak és minden papírt aláírtak. Klubunk nagyon sok sikert és szerencsét kíván az edzőnek, akivel a Sevilla elérte kitűzött céljait, vagyis sikerült a negyedik helyet elérni a bajnokságban - a valaha volt második legjobb teljesítménnyel -, valamint túljutottunk a Bajnokok Ligája csoportkörén is" - áll a klub hivatalos közleményében.

A korábban Chilével Copa Américát nyerő Sampaoli nem maradt sokáig állás nélkül, a kontraktusa felbontását követően már ki is nevezték az argentin nemzeti csapat élére. Az Albicelestétől április elején küldték el Edgardo Bauza kapitányt, miután az együttes mindössze 11 pontot szerzett a vb-selejtezőn, valamint a braziloktól nagyon sima, 3-0-s vereséget szenvedett.

Sampaoli először június 9-én ül majd az Albiceleste kispadján, ekkor Argentína Brazíliával játszik felkészülési mérkőzést Ausztráliában.

186573