Bajnokok Ligája

Fanyalogva fogadták a juvésok, erre Del Pierót is lepipálhatja

Gonzalo Higuaín nagyon eredményes évet produkált a Juventusban, és a BL-döntőn teheti fel a koronát a teljesítményére.

A Juventus-drukkerek egy része fanyalogva fogadta Gonzalo Higuaín leigazolását, nem értették, miért kellett a Paul Pogbáért kapott 105 millió euróból 90 milliót az argentin csatárra költeni, akit nem tartottak elég jónak a Juvéhoz.

Pedig Higuaín a 2015-2016-os szezonban 35 bajnokin 36 gólt szerzett a Napoliban, amivel beállította a korábbi Torino-játékos, Gino Rosetti 1929 óta fennálló rekordját.

Aztán Higuaín már az első juvés bajnokiján, a Fiorentina ellen győztes gólt szerzett, de jó időbe telt, mire elfogadtatta magát, a különböző fórumokon állandóan azzal támadták, hogy kövér. De a gólok csak jöttek egymás után, a bajnokságban 24, a BL-ben 5, az olasz kupában 3, ez összesen 32, ami egészen kiemelkedő teljesítménynek számít a Juventusnál egy idényben belül.

Higuaín ráadásul nemcsak a kiscsapatok ellen pötyögtette a gólokat, betalált a Roma, a Napoli, a Lazio elleni rangadókon, a városi rivális Torinót pedig összesen háromszor szomorította, május elején éppen ő mentett pontot a hosszabbításban. És ott volt még a Monaco elleni duplája a BL-elődöntő első meccsén, amivel gyakorlatilag el is döntötte a párharcot.

32 gólnál csak ketten produkáltak jobbat egy szezonon belül a Juventusnál, egyikük az 1934-ben világbajnoki címet szerző Felice Borel, aki az 1933-1934-es idényben a bajnokságban és a Közép-európai-kupában 37 gólig jutott.

Boreltől csak két góllal maradt el a magyar Hirzer Ferenc, aki 1925-ben lett a Juventus játékosa, és első évében 26 meccs alatt 35-ször talált be, így csapata bajnok, ő pedig gólkirály lett.

Nem kell ilyen messzire visszamenni az időben, ha olyan játékosokat keresünk, akik Higuaínhoz hasonlóan 32 gólos szezont produkáltak, egyikük egyben a klub egyik legnagyobb alakja: Alessandro Del Piero az 1997-1998-as idény során a bajnokságban 21, a kupában 1, a BL-ben 10 találatot jegyzett.

Az olaszokat a 2000-es Eb-döntőben aranygóllal szomorító David Trezeguet második juvés idényében volt a legtermékenyebb, a Serie A-ban 24, a BL-ben 8 gólt hozott össze, így lett neki meg neki is a 32. Hozzájuk csatlakozott most Higuaín, aki, ha betalál a cardiffi BL-döntőben, akkor mindkettőjüket megelőzi, és felnyomul Hirzer mögé a harmadik helyre.

A szombati döntőben az a Real Madrid lesz a Juventus ellenfele, amelynél Higuaín korábban hat évet húzott le. A most 29 éves csatár három bajnokságot és egy kupát nyert a Reallal, Spanyolországban a 2009-2010-es idénye volt a legjobb, akkor minden sorozatot számolva 29 gólnál állt meg, a mostani 32-es termést csak a tavalyi, Nápolyban elért 38-cal múlta felül.

Már egy góllal is Del Piero és Trezeguet elé kerül

Higuaín testvére, Nicolas azt mondta, a játékosban nincs rossz érzés a Reallal kapcsolatban, épp ellenkezőleg, fantasztikus évet töltött Madridban, de ha szombaton gólt fog szerezni, akkor azt meg is fogja ünnepelni, és ezt nem érezné tiszteletlenségnek.

A -n 2.40-es szorzón lehet fogadni egy szombati Higuaín-gólra, a halványzöld fogadóirodánál pedig 2.80-as oddsszal lehet megjátszani ezt az eshetőséget.

1x2    
Juventus Döntetlen Real Madrid
2.70 3.10 2.60