Angol foci

A Real Madrid és a Barcelona is nagyot nyerne a Brexittel

A Manchester United pénzügyi igazgatója rávilágított, mekkora versenyhátrányba kerülne a PL a Brexittel.

Korábban már írtunk arról, mennyire rosszul jön a Premier League-nek a britek esetleges kilépése az Európai Unióból, példának okáért a Brexit az átigazolási összegekre, a közvetítési jogokra és a befektetési hajlandóságra is negatív hatással lehet. Azonban, mint arról Cliff Baty, a Manchester United pénzügyi igazgatója egy londoni konferencián beszélt, a fiatal játékosokat illetően is óriási versenyhátrányba kerülne az angol élvonal, ha tényleg bekövetkezik a "nép akarata".

Mint arra a szakember rávilágított, ha valóban bekövetkezik a Brexit, megszűnik a Premier League-csapatok számára az a lehetőség, hogy fiatal tehetségeket igazoljanak. Az uniós csapatok országai ugyanis 16 éves kortól szerződtethetnek idegenlégiósokat, míg az EU-n kívüliek számára a nemzetközi szabályzat értelmében csak 18 éves kortól engedélyezett az átigazolás.

"Ez egy olyan gyakorlati probléma, amelyre mindenképpen megoldást kell találni, különben komoly hátrányba kerülnek a Premier League csapatai a Real Madrid, a Barcelona és a topcsapathoz képest. Óriási hátrány lenne, hogy nekünk várnunk kell a játékos szerződtetésével, amíg be nem tölti a 18-at" - nyilatkozta Baty.

Példaként lehet említeni Paul Pogbát, aki 16 évesen került először a Manchester Unitedhez a francia Le Havre csapatától, majd augusztusban a világ legdrágább játékosává vált azáltal, hogy a MU újra szerződtette őt, ezúttal 105 millió euróért.