Roland Garros

Újabb könnyű menet előtt Nadal és Djokovics

Fogadás szempontjából kiváló a Roland Garros szerdai felhozatala, egy kombival és két single tippel indulunk harcba a bukik ellen.

A kilencszeres bajnok Rafa Nadal és a címvédő Novak Djokovics egyaránt villámrajtot vett hétfőn. A mallorcai salakkirály kevesebb, mint két óra alatt 6-1, 6-4, 6-1-re verte a francia Benoit Paire-t, míg a szerb klasszisnak félórával több időre volt szüksége, ám szettet déli szomszédunk sem veszített a spanyol Marcel Granollers ellen.

Nadalnak egyedül a második szettben akadtak problémái, amikor is brékhátrányba került. De ennyi megingás egy olyan szeszélyes játékos ellen, mint Paire bőven belefér.

Fontos számomra, hogy a későbbiekben ennél jobban szerváljak. Úgy érzem időnként nem adogattam igazán jól. Minden más viszont rendben volt, így boldog vagyok - értékelt a spanyol.

Rafa következő ellenfele Robin Haase lesz, aki hasonlóan kiszámíthatatlan, mint Paire volt. A holland is képes csoda dolgokra, ezt pedig többek között már Nadal ellen is megmutatta Wimbledonban, igaz, annak az ötszettes derbijüknek már hét éve. De Haase kényszerítette már döntő játszmás csatára Andy Murrayt is a US Openen, illetve idén Melbourne-ben Alexander Zverev is nagyon nehezen rágta át magát rajta. 

Természetesen ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy Haase-nak bármiféle esélye is van a továbbjutásra, hiszen Nadal teljesen más dimenzióban játszik, viszont akadnak olyan pillanatai a hollandnak, amikor bárkit képes megizzasztani. De nagyjából akkora ellenállásra számítunk tőle, mint Paire-től, Rafa tudja mire számíthat, várhatóan kézben tartja majd a meccset. 

Nadal az elmúlt kilenc alkalommal, amikor 1.01-es favoritnak hozták ki Párizsban, akkor 3-0-ra nyert. 

Djokovics a portugál Joao Souzával néz majd farkasszemet, ami egy könnyed ujjgyakorlat lehet a szerbnek. Háromszor találkoztak eddig, többek között a Roland Garroson, ám Souza még szettet sem tudott nyerni. Tény, hogy Nole nincs élete formájában, de magabiztos rajtot vett, a portugál pedig igen kevés önbizalommal érkezett Párizsba, hiszen az elmúlt öt tornáján egyaránt az első meccsén búcsúzott, még hazai pályán Estorilban is.

hatharom.com
Robin Haase-Rafael Nadal Nadal 3-0
Joao Souza-Novak Djokovics Djokovics 3-0
@ 1.42

Ki lesz a kakukktojás?

Igazán nehéz feladat a többi magasan jegyzett játékosra sem vár: a tavalyi elődöntős Dominic Thiem az olasz Simone Bolellivel találkozik, az 5. kiemelt Milos Raonic ellenfele a brazil Rogerio Dutri Silva lesz, míg a 10. kiemelt David Goffin az ukrán Szergij Sztahovszkijjal. Papíron egyik sztárnak sem kellene, hogy gondot okozzon a továbbjutás, pláne miután mind a hárman meggyőző rajtot vettek. 

Nadal mellett további öt spanyol játékos lép pályára szerdán. Roberto Bautista-Agut, Albert Ramos-Vinolas és Pablo Carreno-Busta egyaránt komoly favoritja a maga meccsének, bármelyikük búcsúja meglepetésnek számítana. 

Guillermo Garcia-Lopez győzelmére viszont már nem fogadnánk nagy összegben, sőt, a value inkább ellenfele, Marco Trungelliti oldalán van. A spanyol idén finoman szólva sem örvend túl jó formának, a Párizsra kipukkadó Gilles Müllert ugyan legyűrte, a harcias argentin azonban útját állhatja. Trungelliti inkább Challenger-tornákon mozog, ám tavaly Marin Cilic kiütésével bizonyította, hogy komoly tudás rejtőzik a kezeiben. Iszonyatosan tud küzdeni, a Quentin Halys elleni drámai győzelméből pedig tovább építkezhet.

hatharom.com
Marco Trungelliti-Guillermo Garcia-Lopez
Trungelliti nyer
@2.55

A franciák Richard Gasquet-nak és Lucas Pouille-nak szurkolhatnak. Utóbbira pokoli meccs vár Thomaz Bellucci ellen, a brazil salakon ritkán adja könnyen a bőrét.

Jól ismerem őt, edzettünk, gyakoroltunk együtt. Jó balkezes játékosnak tartom, aki keményen, sok pörgetéssel üt. Tudom, hogy kemény meccs lesz, az elejétől kezdve észnél kell lennem - mondta Pouille.
hatharom.com
Lucas Pouille-Thomaz Bellucci
36.5 játék felett
@1.70