Olasz foci

Spalletti távozott, de nem lesz sokáig csapat nélkül

  • varin

A Roma és Luciano Spalletti útjai hivatalosan is elváltak egymástól, ám a tar mester éppen a rómaiak riválisához írhat alá hamarosan.

A 2016/17-es olasz idény végeztével Luciano Spalletti római kalandja is véget ért, a tar mester másfél szezon után elhagyja az örök várost. Habár Spalletti nevéhez fűződik egy bajnoki bronzérem és egy ezüstérem, a nagy áttörés, vagyis a Juventus elcsípése nem jött össze neki sem, így tartva magát saját adott szavához, felállt a Farkasok kispadjáról. Az új kalandra azonban aligha kell sokat várnia.

"Szeretnénk megköszönni Luciano Spallettinek a kemény munkát és az elkötelezettségét, amelyet a visszatérése óta végzett a csapatnál. A regnálása alatt ebben a szezonban több pontot és több gólt szerzett a csapat, mint előtte bármikor, így nem is tehetünk mást, csak a legjobbakat kívánjuk Lucianónak.

A klub azonban folyamatosan növekszik és fejlődik, ennek érdekében pedig olyan edzőt szeretnénk találni Spalletti helyére, aki beleillik az értékrendünkbe és át tudja venni a filozófiánkat, hogy még feljebb jusson a klub" - nyilatkozta Jim Pallotta, a Roma elnöke.

Spalletti nem távozik egyébként messzire, egy kicsit északabbra költözik, hogy az Internazionale edzője legyen - a Gazzetta szerint legalábbis már mindenben megegyeztek a felek.

A milánói hívek azonban csakhamar hangot adtak csalódottságuknak, hogy nem sikerült sem Contét, sem Simeonét, és helyette be kell érniük egy olyan edzővel, aki másfél évig alázta Tottot, ráadásul soha nem nyert semmilyen rangos címet.

Az Inter-szurkolók vádpontjai
  • Egy olyan edzőt hoztunk, aki láthatóan kattant. Nézd meg a gesztusait, az arcmimikáját. Tuti, hogy szokott magában beszélni. Persze tudjuk, nem akkor van gáz, ha a falhoz beszélsz, hanem ha válaszol is. Na, neki biztos, hogy szokott válaszolni.
  • Nem egyszer megalázta Tottit az utóbbi 2 évben, szóval egy igazi gyökér. Oké, Totti is, de az mi már, hogy behozza időhúzó cserének?
  • Soha nem nyert semmit. Engem az olasz kupa nem érdekel, azt még Leonardo is nyert, az orosz bajnokság meg pláne nem.
  • Már megint hoztunk egy olasz edzőt. Oké, vannak nagyon jó digó trénerek manapság is, Ancelotti, Conte, Allegri, de könyörgöm, attól, hogy De Boer beégett, ne féljünk már megmozgatni az állóvizet.
  • Forrás: http://nerazzurriblog.blog.hu