Roland Garros

Rizikós Murrayre fogadni? - Szerintünk nem!

Megduplázhatod a pénzed a keddi Roland Garros-szelvényünkkel, amely négy meccset tartalmaz.

Kedden pont kerül az első körös küzdelmek végére. A legnagyobb figyelmet a világelső Andy Murray és a 2015-ös bajnok Stan Wawrinka kapja, akik egyaránt szenvedtek a salakszezon eddigi részében, és óriási kérdőjel, hogy Párizsban milyen játékkal rukkolnak elő. 

Nem teljesítettem jól az elmúlt hónapokban, nem ment a játék. Ezt el kell fogadnom és harcolok, hogy kilábaljak ebből a krízisből. Biztos vagyok benne, hogy kimászok a gödörből, csak azt nem tudom, hogy mikor. Remélhetőleg pár napon belül - mondta Murray.

A tavalyi döntős brit tehát bizakodó, és várhatóan, ha a játéka nem is vesz 180 fokos fordulatot, azért sokkal ütőképesebb lesz, mint az elmúlt hetekben. Ellenfele Andrej Kuznyecov lesz, aki juniorként nagy spílernek számított, ám a profik között képtelen kiteljesedni és csak fellángolásai vannak. Nem lesznek ismeretlenek egymás számára, találkoztak már például a 2014-es US Openen is, akkor Murray négy játszmában nyert. Most sincs semmi garancia arra, hogy a brit háromban megoldja, de komoly meglepetésnek számítana a kiesése.

Már csak azért is, mert legutóbb 2008-ban (!) búcsúzott Grand Slam-tornán az első fordulóban, a Garroson pedig 11 évvel ezelőtt, amikor még csak bontogatta a szárnyait. 

Hiába nincs tehát topon Murray, aligha Kuznyecov jelenti majd számára a végállomást. Az viszont simán benne van a pakliban, hogy csak négy vagy öt szettben oldja meg a továbbjutást...

Wawrinkának vélhetően Jozef Kovalik legyőzése nem okoz problémát, ám a svájci esetében sem vennénk mérget arra, hogy 3-0 áll majd az eredményjelzőn. Juan Martín del Potro és Kei Nisikori ugyancsak favoritja a maga meccsének, de az argentin sérüléssel bajlódik, a japán győzelme pedig szinte semmit nem fizet.

Ha már kiemeltek, akkor tetszetősebb a 21. helyen rangsorolt John Isner továbbjutása, aki bár nem egy salakspíler, viszont Párizsban egész korrekt eredménysorral büszkélkedhet. A rövidítésekben idén is pazarul teljesít, az elmúlt nyolc tie-breakes szettjéből nyolcat behúzott, a salakszezonban pedig 14/10 a mérlege, ami több, mint impozáns. Bőven bízhatunk tehát a langaléta amerikaiban a rutintalan Jordan Thompson ellen, aki ausztrálként ugyancsak nem a salakon érzi a legotthonosabban magát...

Isner 2011-ben esett ki legutóbb az első kanyarban Párizsban, de akkor Rafa Nadal ellen nem is számított favoritnak...De úgy egyébként sem jellemző rá a korai búcsú, 18 GS óta csak egyszer fordult elő vele, hogy a főtáblán csomagolhatott. 

A lányoknál a hazai kedvenc Caroline Garciának és a 17. kiemelt Anastasija Sevastovának szavazunk bizalmat. Előbbi remekül melegített Strasbourgban, és bár Párizsban egyéniben nem mindig képes kihozni magából a legjobbat, azért a salakon nem túl acélos Nao Hibinót még 90%-os teljesítménnyel is ütnie kell. A japán lány idén hat salakos meccséből egyet tudott megnyerni, tavaly Simona Halep ellen két játékra volt jó...

Sevastovára a vártnál kicsit magasabb oddsot adnak, pedig a lett lány élete szezonját futja, míg Annika Beck csak keresi a formáját. Tény, hogy a német az elmúlt két esztendőben remekül muzsikált Párizsban, illetve az egymás elleni mérlegük is 2-0 a javára, ám Sevastova jelenleg sokkal erősebb teniszre képes. 

hatharom.com
Andy Murray-Andrej Kuznyecov Murray
John Isner-Jordan Thompson Isner
Nao Hibino-Caroline Garcia Garcia
Anastasija Sevastova-Annika Beck Sevastova
@ 2.03