Angol foci

Az Arsenalnak nincs választása Wenger kapcsán

Az Arsenalnak nincs B-terve Wenger távozása esetén, így a szükség jegyében maradhat a francia mester.

"Igencsak hektikus húsz éven vannak túl az Arsenal-szurkolók, és már kicsit elegük is van ebből. De kitartanak és hisznek, hisznek abban, hogy valami végre megváltozik. Ezt a lépést már korábban meg kellett volna húznia a vezetőségnek, lassan ugyanis háborús állapotok uralkodnak az edző személye miatt a szurkolók között. Folyamatosan jönnek a "Wenger, maradj" és a "Wenger, távozz" kiáltások és transzparensek és lassan már a klub sem tudja, mit lépjen ezekkel kapcsolatban. De a szurkolók nem látják a jövőt és azt sem, hogy sikeres évek következnek. A vezetőség csendben van, a szurkolók pedig válaszokat követelnek, és ez így nincs rendjén."

Fotó: Daily Mirror

"Nem önt el jó érzés, ha arra gondolok, hogy Wenger ma távozik és cserbenhagyja az Arsenalt. Nem hiszem, hogy a klubnak bármilyen alternatívája, terve lenne arra az esetre, ha a francia tréner mégsem maradna az Emirates-ben. Ha ennyi halogatás és bizonytalan hónap után hagyják lejárni Wenger kontraktusát, majd nem újítják azt meg, az hihetetlen inkompetenciára vallana."

A dolog érdekessége az, hogy mindkét idézet Ian Wright szájából hangzott el, természetesen az első hetekkel ezelőtt, míg a második ezekben a napokban.

A volt Arsenal-gólvágó azért szólalt fel ismét, ugyanis Arséne Wengert illetően vélhetően a keddi napon döntés születik, melyet a klub meg is oszt a sajtóval. A 67 éves tréner és a klub tulajdonosa, Stan Kroenke tegnap kettesben találkoztak, hogy megvitassák Wenger jövőjét, melyet követően kedden a teljes vezetőség, és remélhetőleg a sportvilág is megtudhatja, hogyan is döntöttek Wenger kapcsán.

Az esélyek egyébként egyértelműen azt mutatják, hogy a francia marad az Ágyúsok élén, hiszen jelenleg 1.20-ért fogadhatunk arra, hogy ő irányítja majd a klubot a 2017/18-as szezon első napján, míg 4.33-ért arra, hogy valaki más. Ezt erősíti az a tény is, hogy az angol lapok úgy értesültek, Wenger újabb két évre szóló megállapodást ír alá a klubbal.