Roland Garros

Beindul a meccsdömping, egy kombival támadunk

Hétfőn bemutatkozik többek között Rafa Nadal, Novak Djokovics, Milos Raonic és Alexander Zverev is a párizsi publikum előtt.

Vasárnap, a torna nyitónapján a topkiemeltek közül a tavalyi elődöntős Dominic Thiem lépett elsőként pályára. A sógorok klasszisa igen magabiztos rajtot vett, hiszen csupán hat játékot engedett Bernard Tomicnak. 

Hasonlóan könnyű kezdésről álmodozik a 10. Garros-címéért harcba szálló Rafa Nadal és a tavalyi bajnok Novak Djokovics is. A spanyolnak lesz nehezebb dolga, aki a hazai közönség támogatását élvező Benoit Paire ellen kezd. A 28 éves francia meglehetősen kiszámíthatatlan, ha jó napot fog ki, akkor csoda dolgokra képes. Nem lesz ez egyszerű meccs Nadalnak, ám nem biztos, hogy ez az eredményen is látszódni fog, így hiába csak 27.5 a line, nem merjük overre húzni.

Djokovics a háromszoros nyolcaddöntős Marcel Granollers ellen kezd, ami tökéletes bemelegítő meccs lesz az egykori világelsőnek. A spanyol ugyanis karrierje mélypontját éli, ráadásul Nole pokoli rossz match-up számára, a korábbi években több súlyos verést is kapott a szerbtől Grand Slam-tornákon. 

A top 10-ből még Milos Raonic, Marin Cilic és Alexander Zverev lép pályára hétfőn. Utóbbi komoly rangadóra készül Fernando Verdasco ellen - ezzel a derbivel egy külön cikkben foglalkozunk majd -, míg a kanadai Steve Darcisszal, a horvát pedig a lett Ernests Gulbisszal találkozik. Gulbis egykori elődöntős, ám mostanra elég rendesen lecsúszott, így komoly meglepetés lenne, ha elkapná Cilicet, Darcis viszont képes lehet borítani a papírformát, salakon láthattunk már tőle nem egyszer remek teljesítményt. A 32.5-nél meghúzott határt egész nyugodtan túlszárnyalhatják...

Ha már az alacsonyabb oddsok között nézelődünk, akkor Federico Delbonist érdemes még rádobni a szelvényünkre. Az argentin ugyan nem tartozik a legnagyobb nevek közé, de salakon jó teniszre képes és Konstantin Kravchuk személyében végre fogható ellenfelet kapott, így 2013 után ismét meccset nyerhet Párizsban. 

A lányoknál a nyitónapon rögtön elbúcsúztunk a világelső Angelique Kerbertől, és nem lehet kizárni, hogy hétfőn csatlakozik hozzá a címvédő is...Garbine Muguruza ugyanis szintén nem örvend túl jó formának, ráadásul a 2010-es bajnok Francesca Schivanone ellen kezd, ami pokoli egy csatának ígérkezik.

Sokkal könnyebb feladat vár a 19. kiemelt Coco Vandeweghe-re, aki ugyan nem egy salak spíler, de ellenfele, Magdalena Rybarikova még annyira sem jó a szemcsésen, a szlovák lány ráadásul sérülésből igyekszik vissza, így idén salakon még nem is játszott, kemény pályán próbálta felépíteni az önbizalmát. 

hatharom.com
Marcel Granollers-Novak Djokovics Djokovics 3-0
Konstantin Kravchuk-Federico Delbonis Delbonis
Magdalena Rybarikova-Coco Vandeweghe Vandeweghe
@ 1.54