Nemzetközi foci

A román legenda elbukott, jöhet egy olasz zseni

A neves olasz mester Olaszország, Anglia és Törökország után most Oroszország felé veheti az irányt.

Nem tartott sokáig Mircea Lucescu szentpétervári regnálása, a román mestert egy év után menesztették a Zenit Szentpétervár csapatától. A Sahtar Donyecknél legendává váló 71 éves szakembert azt követően menesztették a Zenittől, hogy az Európa Ligában csupán a 32 közé jutott a csapat, míg a bajnokságban a harmadik helyen végeztek és az orosz kupában is kudarcot vallottak. A jövőre a Bajnokok Ligájáról lemaradó szentpétervári együttesnél a hírek szerint Roberto Mancini veszi át a stafétát.

Fotó: Bleacher Report

A Calciomercato értesülései szerint Mancini már találkozott is Alekszej Millerrel, a Zenit főszponzorának, a Gazpromnak az igazgatójával, aki gyakorlatilag a döntéseket hozza a klub ügyei kapcsán. Habár a bejelentésre még vélhetően várni kell, egyes olasz források már tényként kezelik Mancini kinevezését.

Mancini korábban a Fiorentina, a Lazio, az Internazionale és a Manchester City trénere is volt, ám a legutóbbi milánói kaland igencsak gyatrán sült el, a csapatnak 47%-os győzelmi mutatója volt Mancinivel. A 2016/17-es szezonban nem edzősködött, ám oroszországi szerepvállalása kissé meglepő lehet, hiszen nem is olyan régen még a Crystal Palace padjára volt első számú esélyes.