Olasz foci

Totti elbúcsúzott, kiszenvedte az ezüstöt a Roma

  • ivan

Nem történt meglepetés az olasz bajnokság kora esti mérkőzésein, a Napoli és a Roma is hozta a maga meccsét.

A forduló előtt egy pont volt a Roma előnye a Napoli előtt, így a déliek csak abban az esetben tudták volna megszerezni a második helyet, ha a Farkasok odahaza botlanak a Genoa ellen, miközben Hamsíkék legyőzik idegenben a másik genovai csapatot, a Sampdoriát.

A Napoli nem is bízott semmit a véletlenre, félidőben Mertens és Insigne góljaival már két góllal vezetett, majd a fordulás után Hamsík és Callejón is feliratkozott a gólszerzők közé, így a nápolyiak végül 4-2-re verték a Sampot, ezzel szállították várakozásainkat is.

facebook

A Roma viszont kis híján elrontotta a nagy esélyt, hiszen Luciano Spalletti együttese csak a 90. percben vitte be a győztes találatot a motiváltan játszó és remekül kontrázó Genoa ellen.

Pellegrini révén már a 3. percben előnybe kerültek a vendégek, majd Dzeko a 10. minutumban egalizált - ezzel a góllal pedig elnyerte a gólkirályi címet is -  ám a 74. percig nem változott az eredmény, a Farkasokért szorítók pedig kezdtek aggódni. Végül a hajrá egészen izgalmasra sikeredett, De Rossi góljára nem sokkal később Lazovics válaszolt, majd a rendes játékidő utolsó percében jött Perotti és megszerezte a Romának az ezüstöt. A 3-2-es végeredmény pedig újabb zöld tippet jelentett.

A búcsúzó római legenda, Francesco Totti az 54. percben szállt be a meccsbe, de a nagy terv, miszerint góllal búcsúzik az Olimpicótól nem jött be, bár ha De Rossi kicsit figyelmesebb, még ez is összejöhetett volna.

Győzelmével a Roma Bajnokok Ligája-főtáblás, míg a Napoli a selejtezőben kezdi meg a szereplését az elitliga következő kiírásában.

2017-05-28;55
211987