NB II

A Kisvárda és a Csákvár meccsére fogadunk - tippek az NB II-re

A Kisvárda-Cegléd és a Csákvár-Mosonmagyaróvár találkozókkal nyernénk a másodosztály utolsó előtti fordulójában.

A hétvégén már a 37., vagyis az utolsó előtti fordulót rendezik az NB II-ben, amikor is több érdekes mérkőzés kerül terítékre. A tíz összecsapásból két találkozóra tippelünk, a kombinkkal pedig gyakorlatilag megduplázhatjuk feltett tétünket.

   
  1 x 2
Békéscsaba-Dorog 1.65 3.30 4.45
Cigánd-Siófok 2.90 3.15 2.15
Csákvár-Mosonmagyaróvár 1.70 3.25 4.30
Kisvárda-Cegléd 1.45 4.50 4.60
Kozármisleny-Soroksár 2.75 3.45 2.10
Sopron-Szeged 2011 2.25 3.10 2.75
SZEOL-Nyíregyháza 4.75 3.40 1.60
Szolnok-Budaörs 2.00 3.20 3.15
Vác-Zalaegerszeg 2.30 3.05 2.70
Puskás Akadémia-Balmazújváros 2.25 3.30 2.60

Óriási tétje van a Kisvárda-Cegléd ütközetnek, hiszen amíg a hazaiak a feljutásért, addig a vendégek a kiesés elkerüléséért harcolnak. A Várda, amennyiben győz, úgy akár kétpontos fórra is szert tehet az utolsó forduló előtt a feljutásért vívott csatában, persze, ha a Balmazújváros kikap a már bajnok Puskás Akadémia otthonában. Ezen esetben pedig akár a döntetlen is elegendő lehetne a feljutáshoz Révész Attiláéknak a Balmaz otthonában jövő héten.

"Nekünk az a célunk, hogy a tavaszi kilencedik hazai meccsünket is megnyerjük, és bízunk abban, hogy a Puskás is motiváltan lép pályára a Balmaz ellen" - nyilatkozta a várdai szakvezető csapata hivatalos honlapjának.

A kisvárdai sikerre pedig nagy esély mutatkozik, hiszen ahogy Révész Attila is említette, csapata tavasszal mind a nyolc (!) hazai meccsét megnyerte úgy, hogy mindössze két gólt kapott. A Cegléd ráadásul idegenben nem túl acélos, az utolsó négy idegenbeli meccsén nem tudott nyerni, s arról sem szabad megfeledkezni, hogy a felek legutóbbi négy egymás elleni ütközetét rendre a szabolcsi gárda húzta be, ősszel például 2-1-re nyert a minőségibb Kisvárda.

Győzelmet várunk a Kisvárdától vasárnap. - Fotó: facebook.com/pg/kisvardafc

A másik meccs, amire fogadunk az nem más, mint az Aqvital Csákvár-Mosonmagyaróvár. A felek közül már csak a hazaiak számára van tét, akik a kiesés ellen menekülnek, míg az újonc simán bennmaradt az NB II-ben. Ezért is hatott a meglepetés erejével az, hogy a vendégek szakvezetője, Király József, nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését és máshol folytatja munkáját. Ezek után a klub elöljárói úgy döntöttek, hogy az idei utolsó két ütközeten már nem is számítanak Király munkájára, s az eddigi szakmai igazgató, Nagy Mihály meccsel a Csákvár és a Vác ellen.

Ezzel szemben a hazaiknál Toldi Gábor érkeztével összeállt a csapat, s a lehetőségeihez képest jól teljesít az Aqvital. Az elmúlt hetekben nyolc egységet kapirgált össze a Csákvár - a Móvár is -, azonban még mindig szüksége van a pontokra a gárdának, ha hátra akar dőlni. Egyébiránt, amennyiben a Csákvár otthon tartja a három pontot vasárnap, s a Kozármisleny vagy a Cegléd nem nyer, úgy az utolsó forduló eredményeitől függetlenül az Aqvitel meghosszabbítja másodosztályú tagságát.

"Egy hiányzónk lesz a hét végén, Dulló Martin megkapta ötödik sárga lapját Zalaegerszegen, így eltiltás miatt nem számíthatunk rá. Sérültjeink viszont felépültek, így a lehető legerősebb kerettel várjuk a hét végi mérkőzést" - nyilatkozta Toldi Gábor, a hazaiak mestere a csákváriak honlapjának.

Az ősszel 4-1-re nyert a Mosonmagyaróvár a Csákvár ellen, akkor azonban a Fejér megyeiknél még nem igazán klappoltak a dolgok. Hazai pályán egyébként is jól teljesít az Aqvital, ráadásul ugye a csapat számára még igen nagy téttel bír az ütközet, míg a vendégeknek teljesen mindegy, hogy mit játszanak. Mindezek után pedig úgy véljük, hogy a sárga-kékek felé billen a mérleg nyelve, s ha végül nem is nyernek Toldi Gáborék, akkor is legalább az egyik pontot otthon tarthatják.

hatharom.com
Kisvárda-Cegléd Kisvárda
Csákvár-Mosonmagyaróvár Csákvár
@ 2.46
2017-05-28;9117
211147