Angol foci

Wenger és az Arsenal is csúcstartó lehet, ha meglepik a Chelsea-t

Az Arsenal tizenharmadszor vagy a Chelsea nyolcadszor? Az FA Kupa-döntőben kiderül!

296 napja, augusztus tizedikén indult az FA Kupa mostani kiírása az előselejtezőkkel, és május huszonhetedikére már csak két csapat maradt versenyben, a Chelsea és az Arsenal.

Az a Chelsea, amely az ősszel 3-0-ra kikapott az Arsenaltól, és az a vereség késztette arra Antonio Contét, hogy változtasson, és a 3-4-3-as felállást preferálja, amivel aztán hatalmasat húzott, csapata pedig meg sem állt a bajnoki címig.

Az Arsenal viszont 20 év után először maradt le a BL-indulásról, és Arsene Wengerre egész szezonban össztűz zúdult a szurkolók részéről, de még mindig nem tudni, hogy marad-e, vagy elköszön.

Az Arsenalnak hátul lehetnek gondjai a döntőben, Laurent Koscielny eltiltott, Gabriel sérült, Kieran Gibbs és Shkodran Mustafi pedig közel sincs százszázalékos állapotban, így Per Mertesacker kaphat szerepet, de az sem kizárt, hogy a 21 éves Rob Holdingot is a kezdőbe nevezi Wenger.

Elöl Olivier Giroud lehet az ék, mögötte pedig Alexis Sánchez és Mesut Özil gondoskodhat meleg pillanatokról a Chelsea-védők számára. Conténak nem lehetnek gondjai az összeállítással, se sérült, se eltiltott, úgyhogy hálás helyzetben van az olasz edző.

[2493764] 2017-05-27 18:30:00 Arsenal - Chelseax;10

A Chelsea az Arsenal elleni utolsó 13 meccséből csak kettőt vesztett el, de a két csapat legutóbbi egymás elleni kupadöntőjét Ray Parlour és Freddie Ljungberg góljaival az Arsenal nyerte 2002-ben.

Wenger számára nemcsak azért lenne fontos a győzelem, hogy ezzel szépen búcsúzzon a szezontól (a klubtól?), hanem azért is, mert akkor ő lenne a rekorder az edzők között, jelenleg hat-hat kupasikerrel állnak holtversenyben az élen George Ramsayvel.

Az Arsenal is egyedüli csúcstartó lenne, a MU és az Ágyúsok 12 diadallal vezetik a rangsort, és ami Özilék mellett szólhat, hogy a csapat legutóbbi hat meccsét kivétel nélkül megnyerte a Wembleyben.

A két gárda egyébként nagyjából hasonló mérleggel rendelkezik az idei sorozatban, az Arsenal 16, a Chelsea 15 gólt szerzett, előbbi kettő, utóbbi három gólt kapott, de a fogadóirodák sokkal esélyesebbnek tartják a Chelsea-t. Aztán nehogy Wenger meglepetést okozzon!

1x2    
Arsenal Döntetlen Chelsea
4.15 3.60 1.70
[2493764] 2017-05-27 18:30:00 Arsenal - Chelseax;