Német Kupa

Negyedszerre összejöhet a Dortmundnak

A Bundesligában "csak" a harmadik helyen záró Borussia Dortmund az Eintracht Frankfurt ellen vívja a Német Kupa finájéját.

Zsinórban negyedik kupadöntőjére készülhet a Borussia Dortmund, amely a Bayern München elleni két ízben, valamint a Wolfsburg ellen is elveszítette a finálét az elmúlt három kiírásban. A szombati meccsen azonban komoly esélye van a végső sikerre, hiszen az ellenfél a sorozat meglepetéscsapata, az Eintracht Frankfurt lesz.

A fogadóirodák szerint a fekete-sárgák toronymagas favoritjai a berlini ütközetnek, a magyar bukmékerek 1.40-es oddsot kínálnak a BvB-re és kereken hatszoros pénzt a frankfurtiakra.

1x2    
Frankfurt Döntetlen Dortmund
6.00 4.25 1.40

A semleges helyszín ebben a párosításban különösen érdekes lehet, hiszen a csapatok legutolsó hét egymás elleni meccsén egyaránt a pályaválasztó, hazai közönség előtt játszó együttes örülhetett a lefújás után. Ősszel a Frankfurt 2-1-re verte a Dortmundot, tavasszal pedig a Borussia nyert 3-1 arányban.

[2492346] 2017-05-27 20:00:00 Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmundx;5

Ami a hiányzókat illeti, a "vendégeknél" Weigl és Götze biztosan hiányzik majd, de kérdéses a játéka André Schürrlének, Lukasz Picszeknek és Marcel Schmelzernek. A "hazai" oldalon is akadnak gondjai a szakmai stábnak, Omar Mascarell és Makoto Hasebel a keretbe sincs, Guillermo Varela pedig azután került ki a csapatból, hogy edzője kérése is tetováltatást csináltatott magának,aminek gyógyulása akadályozta őt a teljes felkészülésben. Niko Kovac viszont Jesús Vallejo és Talisman Alexander visszatérésének kifejezetten örülhet. 

[2492346] 2017-05-27 20:00:00 Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmundx

A tavaszi formákat tekintve nem kérdés, hogy a Dortmundnak áll a zászló, Thomas Tuchel együttese a bajnoki hajrában remekelt és az utolsó megszerezhető 18 pontból 14-et begyűjtött. Ezzel szemben a Frankfurt alaposan kiengedett, február 28. óta mindössze egy (!) tétmeccset tudott megnyerni.

Borussia Dortmund#ger-borussia_dortmund#5
Eintracht Frankfurt#ger-eintracht_frankfurt#5

Ezek alapján véleményünk szerint joggal kiáltották ki a BvB-t a bukmékerek a kupa várományosának, az előjelek alapján óriási szenzációnak számítana, ha az Eintracht 1988 után elhódítaná a Német Kupát.

  • A Német Kupában a Dortmund 11 mérkőzés óta veretlen
     
  • A Frankfurt hazai közönsége előtt utolsó három meccsét megnyerte a Dortmund ellen, ám ezúttal csak névlegesen pályaválasztó, a találkozót Berlinben rendezik
     
  • A Frankfurt utolsó hat kupatalálkozója közül ötször született 2,5 gólnál kevesebb gól

 

[2492346] 2017-05-27 20:00:00 Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmundx;