Roland Garros

Nadal lesz a bajnok, Nisikori a legnagyobb csalódás?

Íme a tennis.com és oldalunk jóslatai a vasárnap kezdődő francia nyílt teniszbajnokság férfi versenyére.

Nadal toronymagas favoritja a 2017-es Roland Garrosnak. - Fotó: ATP

BAJNOK

ED MCGROGAN: Rafael Nadal

Nehéz bármit is felhozni Rafa ellen, különösen a Novak Djokovics ellen Madridban aratott egyoldalú győzelme után. Ha találkoznak az elődöntőben és a spanyol nyer, akkor leereszthetne a döntőre - ha nem lenne kilencszeres bajnok. Nadal megszerzi 10. French Open-címét.

NINA PANTIC: Rafael Nadal

Murray és Djokovics egyaránt nincs élete formájában, így ezt a tornát csak Nadal veszítheti el. A szeretett borításán a régi önmagát idézi. Az igen sebezhető Milos Raonic ágára került, arra pedig ki van éhezve, hogy ismét legyőzze Djokovicsot.

BRAD KALLET: Rafael Nadal

Ez az év egy tündérmese, nem? Roger Federer és Serena Williams győzött Melbourne-ben, Rafa pedig visszatért a Grand Slam-győztes formájába. Nadal 17-1-es mutatóval bír az idei salakszezonban, három tornát nyert. Kihasználja a gyengébb mezőnyt és behúzza a 10. Garros-címét.

STEVE TIGNOR: Rafael Nadal

Három salakos tornát nyert tavasszal, legyőzte a legnagyobb riválisát és rátalált a régi magabiztosságára. A nyitómeccse Benoit Paire ellen nem ígérkezik könnyűnek, de alapvetően kedvezett számára a sorsolás és elkerülte azokat a játékosokat, akiket elakart. 

HATHAROM.COM: Rafael Nadal

Félelmetesen meggyőző volt Rafa a salakszezonban, időnként abszolút a régi Nadalt láthattuk, aki a lehetetlent is pályára tette és ezzel teljesen megtörte ellenfeleit. Ugyanez várható tőle Párizsban is, a legnagyobb riválisai ráadásul szenvednek, a tökös fiatalokat (Zverev, Kyrgios) pedig elkerülte, mint ahogyan Wawrinkát is. 

Pablo Carreno-Busta lehet a torna egyik meglepetésembere. - Fotó: ATP

SÖTÉT LÓ

ED MCGROGAN: Fabio Fognini

Fognini ideális arra, hogy meglepetést okozzon a felső ágon. Fogadni mernék, hogy friss apukaként lazább lesz, mint valaha. Verte idén salakon Murrayt, megizzasztotta Nadalt, komoly problémát okozhat a 3. kiemelt Stan Wawrinkának.

NINA PANTIC: Pablo Cuevas

Cuevas és Pablo Carreno-Busta két veszélyes játékos, de előbbinek jobb a sorsolása. Kiváló salakszezont futott az uruguayi, Monte-Carlóban negyeddöntőzött, Madridban pedig elődöntőzött. Cuevasnak sokkal jobban fekszik a salak, mint a várható ellenfeleinek.

BRAD KALLET: Pablo Cuevas

Oh, Juan Martín del Potro nem tudsz egészséges maradni? Mivel nem 100%-os, így én a radar alatt futó Cuevasra teszem a voksom. Madridban elődöntőzött, Rómában nagy meccsre kényszerítette Thiemet. Még februárban tornát nyert Sao Paulóban, Párizsban pedig az elmúlt két esztendőben egyaránt a harmadik körig ment.

STEVE TIGNOR: Pablo Carreno-Busta

A 20. helyen rangsorolt spanyol a második körnél tovább még soha nem jutott a Roland Garroson, viszont idén élete formájában játszik. Nincs rossz sorsolása, Raonic és Dimitrov ágán, akár a negyeddöntőig is eljuthat. 

HATHAROM.COM: Pablo Carreno-Busta

Ha sötét lovat nem a 20. vagy annál hátrébb rangsorolt játékosok közül kellene választani, akkor a tavalyi negyeddöntős Ramos-Vinolast mondtuk volna, így viszont egy másik spanyolra, PCB-re esett a voksunk. Kitűnő szezont fut, jól muzsikált a salakos versenyeken is, a sorsolása pedig egyáltalán nem vészes. Dimitrov lehet az első nagy név, akivel találkozhat, de őt például tavaly Madridban salakon két szettben legyőzte. 

Nisikori lesz a torna csalódása? - Fotó: ATP

CSALÓDÁS

ED MCGROGAN: Andy Murray

Mi minősül csalódásnak egy topkiemeltnél? Murray esetében vélhetően az, ha már az elődöntő előtt búcsúzik. Ez pedig bőven benne van a pakliban, Del Potro, Nisikori, Zverev, Isner, csak néhány játékos, aki az ő negyedében van. A tavalyi döntős skót 4-4-gyel áll az idei salakszezonban... 

NINA PANTIC: Kei Nisikori

Az elmúlt hónapokban Nisikori nem teljesített jól. Szerencsés, hogy Thanasi Kokkinakis ellen kezd, aki azon kevés játékosok közé tartozik a Touron, aki még nála is többet volt sérült. De a japán akkor sem fog sokkal jobb eredményt elérni, mint tavaly, amikor a negyedik körben búcsúzott. Döntése, hogy elindult Genfben, tovább rontja az esélyeit. 

BRAD KALLET: Milos Raonic

Nincs erős szezonja, salakon sem nézett ki jól. Nincs ok azt gondolni, hogy a kanadainak majd éppen a Roland Garros hoz változást, ahol eddig egyetlen negyeddöntőt tudott elérni. A héten a lyoni torna segíthet a formajavulásban, de vajon ez mennyit vesz ki belőle?

STEVE TIGNOR: Milos Raonic

Párizsban meglepően jó, 11-5-ös mérleggel bír, de még mindig nem teljesen egészséges, így elsősorban a wimbledoni tornára készül. 

HATHAROM.COM: Kei Nisikori

Raonic remek tipp, könnyen lehet, hogy PCB jelenti majd a végállomást számára, de úgy véljük egy nyolcaddöntős vereséggel sem lenne ő azért akkora csalódás, korábban pedig nem valószínű, hogy búcsúzik. Nisikori viszont a sérülései ellenére komoly célokkal várja a tornát, ám nincs könnyű sorsolása, könnyen lehet, hogy korán elköszönünk tőle.

Ki lesz a Roland Garros 2017-es bajnoka?

   
Rafael Nadal 1.80
Novak Djokovics 4.10
Andy Murray 10.00
Dominic Thiem 12.50
Stan Wawrinka 14.00
Alexander Zverev 16.00