NB I

Ez a harc lesz a végső, hatalmas csata várható keleten

Óriási rangadóra kerül sor hétvégén Mezőkövesden, de lehet, hogy mindkét csapat örülni fog a végén.

Ha hinni lehet a papírformának és az MTK valóban legyőzi a tét nélkül játszó Paksot Tolna megyében, akkor a Honvéd-Videoton mellett egy másik döntőt is rendeznek szombaton az NB I-ben, a Diósgyőr-Debrecen derbi a kiesésről dönt. Ha a DVTK nem tudja legyőzni közel tíz év után először a Debrecent a bajnokságban, kiesik. Mindezek fényében egészen szenzációs 90 perc vár ránk.

A hangulat természetesen garantált, mindkét oldalon nagyon hamar elkapkodták a rendelkezésre álló jegyeket, így telt ház lesz szombat este Mezőkövesden. Noha mindkét csapat temérdek problémával küzd, az egész szezonjuk egy katasztrófa, az edzőváltások pedig alaposan megviselték a feleket, most mindent félre kell tenniük, ami az előző 32 mérkőzésen történt és csupán erre a másfél órára kell koncentrálniuk. A fogadkozás természetesen mindkét oldalon óriási.

Oddsok a 33. fordulóra
   
  1 x 2
Honvéd-Videoton 2.75 3.15 2.50
Ferencváros-Újpest 1.60 3.90 5.00
Vasas-Mezőkövesd 1.50 3.90 6.30
Paks-MTK 4.70 3.80 1.65
Diósgyőr-Debrecen 2.50 3.15 2.75
Haladás-Gyirmót 1.60 3.90 5.00

"Végre itt van az a mérkőzés, amire vártunk, amiért dolgoztunk az elmúlt két hónapban. Amit kértünk két hónappal ez előtt, hogy legyen a sorsunk az utolsó fordulóban a mi kezünkben, az hála Istennek megadatott. Remélem, hogy a játékosokkal közösen le fogjuk aratni a kemény munka gyümölcsét és bebiztosítjuk a bennmaradást. Természetesen voltak olyan mérkőzéseink, amik sikerülhettek volna jobban is, de úgy gondolom, a csapat mindent megtett, le a kalappal előttük a teljesítményük miatt. Ők is tudják, hogy az, amit mi játszunk, az csak akkor működik, ha mindig, mindent beleadnak. Jó érzések vannak bennem. A szurkolókkal közösen, a szurkolókkal mögöttünk meg is valósítjuk a célunkat" - mondta Bódog Tamás, a DVTK vezetőedzője.

Bódog Tamás optimista

"Jól dolgoztunk egész héten, jó a hangulat a csapatnál, így remélem, sikerülni fog győzelemmel zárni a szezont. Több, mint 100%-ot kell nyújtanunk, mert ez az életünk egyik legfontosabb meccse lesz. Mindenki tudja, mi a tét. Óriási hangulat várható, remélem, sok debreceni lesz kint a meccsen és megadnak minden segítséget ahhoz, hogy elérjük céljainkat" - felelt a másik oldalon Alekszandar Jovanovic.

Noha egy ilyen mérkőzésen a legbölcsebb dolog, ha a játékos csak a saját csapata mérkőzésére koncentrál, de nem mehetünk el amellett a tényező mellett sem, hogy a Lokinak egy döntetlen mindenképpen jó, míg Miskolcon is bennmaradást érhet akár a vereség is. Persze különösen a hazaiaknak nem szabad arra várniuk, hogy majd a paksiak kikaparják a gesztenyét számukra, így arra számítunk, hogy inkább Novotnyék lépnek fel majd támadóbban.

[2295597] 2017-05-27 19:00:00 Diósgyőr - Debrecenx;15

A két csapat utolsó hat meccsét a Loki nyerte, a DVTK mindössze két gólra volt képes. Talán nem is csoda, hogy a Debrecen szorzója csúszik lejjebb, a Diósgyőré pedig feljebb. Igazi háromesélyes csúcsrangadó, amely tele lesz érzelmekkel és feszültséggel. Különösen, ha az MTK hozza a papírformát.

[2295597] 2017-05-27 19:00:00 Diósgyőr - Debrecenx;
2017-05-27;212
209575