NB I

Bajnok a Honvéd, kiesett az MTK, bronzérmes a Vasas!

  • varin
Címkék:

A Honvéd egy hihetetlenül feszült meccsen Eppel Márton góljával győzte le a Videotont. Bajnok a Kispest!

Elképesztően feszült első félidőt hozott a Honvéd és a Videoton aranycsatája, persze a tétet ismerve a közel harminc szabálytalansággal tarkított 45 perc egyáltalán nem volt meglepetés. Folyamatos játék alig-alig alakult ki, ami persze inkább a kispestiek malmára hajtotta a vizet, hiszen döntetlen esetén az ő nyakukba került volna az arany. Túlzás lenne ugyan azt állítani, hogy Marco Rossi fiai jobban játszottak, mint a Videoton, ám a 38. percben Kovácsik Ádámnak kellett két ízben hatalmasat védenie, közelebb állt tehát a vezetéshez a listavezető.

Fotó: MTI

A második játékrészben ha lehet, még tovább nőtt a feszültség, amelyet főleg a fehérvári játékosok viseltek nehezen. A 60. percben aztán következett a még nagyobb sokk a Videoton számára, Eppel vezetést szerzett egy beadást követően, így fél órája maradt a vendégeknek, hogy megfordítsák az állást úgy, hogy komoly helyzetük is alig volt egy órán keresztül. A hazaiak eksztázisban futballoztak, a Videotonnak az egyenlítésre is alig volt esélye, így végül tulajdonképpen izgalommentes utolsó perceket láthattunk. Mivel az eredmény nem változott, a Honvéd teljesen megérdemelten gyűjtötte be története 14. bajnoki címét.

Fotó: MTI

Mezőkövesden a szünetre már egy kérdés majdnem biztosan eldőlt, nevezetesen az, hogy a DVTK sorsa nem a saját kezében lesz. A Loki ugyanis kétgólos fórban mehetett a szünetre két hátvéd, Jovanovics és Szatmári találatainak köszönhetően. Eközben azonban Pakson meglepetésre inkább a hazaiak játszottak fölényben, a zöld-fehérek gólokkal vezethettek volna az MTK ellen, de a szünetben itt 0-0 volt az állás.

Fotó: MTI

Mezőkövesden és Pakson sokáig minden változatlan volt, a Diósgyőr sorra hagyta ki a helyzeteit, míg az MTK alig-alig tudott helyzetet kialakítani, így a hajrára is úgy érkeztünk, hogy a kék-fehérek búcsúznak. A diósgyőriek helyzetén nem segített sokat, hogy a 82. percben megkapták a kegyelemdöfést, Könyves Norbert közeli találata azonban már nem osztott, nem szorzott. A tekintetek Paksra szegeződtek, ahol Csertői Aurél fiai a 90. percben megszerezték a vezetést, amelyet Hrepka két perccel később egalizált. A középkezdés után azonban a játékvezető véget is vetett a találkozónak, így hivatalossá vált: kiesett az MTK, bennmaradt a DVTK és a DVSC.

A forduló többi mérkőzésén a Ferencváros győzött bár az Újpest ellen, de mivel a Vasas is pontot szerzett a Mezőkövesddel szemben, így Angyalföldre került a bronzérem, míg a Gyirmót Sopronban győzelemmel zárta az NB I-et.

2017-05-27;212
209575