Átigazolás

Őket már biztosan elbocsátja Guardiola

Több távozó is várható nyáron a Manchester Citytől, öt név pedig már publikus is.

Igencsak sikertelen szezont zárt a Manchester City együttese, amely a Premier League-ben a harmadik pozícióban végzett és a kupasorozatokban sem jött össze egyetlen trófea sem.

Habár Pep Guardiolát megtartotta a klubvezetés a csapat élén, a Citynek mindenképpen javulnia kell, ehhez pedig igazolások szükségesek. A spanyol mester a tisztogatást már meg is kezdte, nemrégiben kiderült, melyik öt játékos távozhat heteken belül az Etihadból.

Mint azt a klub hivatalos oldalán megírta, Jesus Navas, Gael Clichy, Bacary Sagna, Willy Caballero és Pablo Zabaleta szerződése sem kerül meghosszabbításra, nyáron ingyen távozhatnak. A játékosok egyöntetűen megköszönték a klubnak a lehetőséget, visszaemlékezve néhány szép emlékre a közelmúltból.

Guardiola a fenti futballisták mellett vélhetően a kölcsönben szereplő Joe Hart, Samir Nasri, Eliaquim Mangala és Wilfried Bony szolgálataira sem tart igényt, így ők is végleg elhagyhatják az iparvárost.

Az érkezőkről egyelőre nem nyilatkoztak a klubnál, mindenesetre Guardiola leszögezte, megengedhetetlen, hogy a következő szezonban ennyire esélytelenek legyenek a bajnoki címért vívott harcban és még a dobogóért is küzdeniük kelljen.

Ami egyébként a várható bevásárlást illeti, három nevet hallani sokat a Cityvel összefüggésben, Alexis Sánchez, Kyle Walker és Virgil van Dijk is Manchesterben folytathatja.

A Premier League 2017/18 szezonja augusztus 12-én kezdődik, a kiírás favoritja pedig jelenleg a Manchester City.

Melyik csapat nyeri a 2017/18-as bajnokságot?
Manchester City 3.25
Chelsea 3.75
Manchester United 4.33
Tottenham 9.00
Liverpool 11.00
Arsenal 13.00