Átigazolás

Máris elkezdték szétszedni a BL meglepetéscsapatát

Bernardo Silvát már csak egy sikeres orvosi vizsgálat választja el attól, hogy a Manchester City játékosa legyen.

Amikor a Monaco a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Juventusszal csapott össze, sokan osztották azt a véleményt, hogy a nagyhercegség csapatának azért lenne fontos megragadnia az esélyt a döntőbe jutásra, mert az idei remeklést látva a sztárcsapatok a nyáron várhatóan elkapkodják a legjobb játékosokat.

A Monaco végül kettős vereséggel kiesett, de a bajnokságot így is megnyerte, megszakítva ezzel a PSG egyeduralmát.

Most jön a nehezebb feladat, megtartani a húzóembereket, az idény felfedezettjét, a 18 éves, de a gólokat szorgosan termelő Kylian Mbappét például a spanyol sajtó egy része már a Real Madrid mezében látja.

A csapat esze, Bernardo Silva szintén nagyon kapós, és a pénteki hírek alapján egészen közel van ahhoz, hogy a Manchester Cityben folytassa.

Ahogy azt mi is megírtuk, a csalódást keltő idény után a Citynél megkezdődött a nagytakarítás, és úgy néz ki, Guardiola, illetve a vezetőség nem tétlenkedik, máris igyekeznek lecsapni a kiszemeltekre.

A 22 éves irányító, aki bekerült a Konföderációs Kupára benevezett portugál keretbe, csütörtökön érkezett Manchesterbe, és pénteken végzik el az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatot. A Goal.com azt írja, a City 50 millió eurót fizetne Silváért, de a végső összeg a bónuszok miatt 80 millió körül lehet.

Silva a bajnokságban nyolc góllal és kilenc gólpasszal zárt, a BL-ben háromszor volt eredményes, és kulcsszerepe volt abban, hogy a Monaco a nyolcaddöntőben kiejtette a Cityt. Silvának nemcsak az az erőssége, hogy remek passzokkal tömi a társakat, de a Whoscored statisztikája szerint 38 labdát szerzett a francia bajnokságban a támadóharmadban, amivel ő volt a legjobb ebben a mutatóban.

David Silva után névrokona, Bernardo Silva is a City erőssége lehet

Nem ő az egyetlen, akit Guardiola kinézett magának a Monacóból, a 22 éves balbekk, Benjamin Mendy szintén rajta van a katalán tréner listáján, ahogyan a Juventus belső védője, Leonardo Bonucci, valamint a Tottenham jobbhátvédje, Kyle Walker is.

Ami biztos, izgalmas nyár elé néznek, mind a Monaco, mind a City szurkolói, és a fogadóirodák már tudhatnak valamit, mert a következő PL-idény előtt Agüeróékat tartják a favoritnak.

Igaz, a szakértők tavaly nyáron is a két manchesteri csapat csatáját vizionálták az aranyért, aztán jött Antonio Conte, és a Chelsea-vel letarolta az angol bajnokságot.

Melyik csapat nyeri a 2017/18-as bajnokságot?
Manchester City 3.25
Chelsea 3.75
Manchester United 4.33
Tottenham 9.00
Liverpool 11.00
Arsenal 13.00