Roland Garros

Komoly esélyes Zverev Párizsban?

  • Cesc18

Erről a kérdésről faggatták Viv Christie-t, Paul Moore-t és Leigh Rogerst, azaz a Tennismash szakíróit.

A 20 éves német szupertehetség múlt héten Rómában pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el, miután a döntőben a címvédő Novak Djokovicsot legyőzve megszerezte a trófeát. Előtte Madridban negyeddöntőzött, Münchenben ugyancsak tornát nyert, Monte-Carlóban pedig csak a salakkirály, Rafa Nadal tudta megállítani. Impozáns eredménysor a salakszezonban, így nem csoda, hogy komoly rivaldafénybe került a szezon második Grand Slam-viadala, a Roland Garros előtt. 

Alexander Zverev a Roland Garros egyik legnagyobb esélyese?

 

 

 

 

Viv Christie: Miért ne lenne? Novak Djokovicsot legyőzve megnyerte élete első ATP Masters-címét Rómában és előrejött a ranglistán a legjobb 10 közé, a következő lépés nyilván a Slam-trófea. Az idén megszerzett három címével egyértelműen megérkezett a sztárság kapujába.

Paul Moore: Nem hiszem. A Rómában mutatott teljesítménye kétségkívül lenyűgöző volt, de teljesen más hat 2 nyert szettig tartó ütközet egy Mastersen és más egy hét 3 nyert szettig tartó meccs egy Slamen. Ha a sorsolása kedvező, akkor biztosan sokáig jut, de úgy vélem, mentálisan és fizikálisan is fejlődnie kell még, hogy képes legyen elbánni a "nagy fiúkkal" egy GS-en.

Leigh Rogers: A német az egyetlen olyan teniszező a legjobb 20 között, aki soha nem járt még Grand Slam-tornán a negyedik fordulóban, így inkább azt mondanám, hogy veszélyes, mint sem komoly kihívója a French Open-címnek. Ugyanakkor a római áttörése miatt rászolgál, hogy Rafa Nadal egyik legkomolyabb kihívójaként tekintsünk rá.

Hatharom.com Nem kérdés, hogy Zverev világelső potenciállal bír és, ha ilyen ütemben fejlődik, akkor pillanatok alatt a Grand Slam-tornákon is komoly favoritnak fog számítani. Most azonban még úgy véljük, hogy egy pokoli veszélyes játékos, gyakorlatilag bárkit képes lehet elkapni a mezőnyben, de más egy-egy bravúrt aratni és más megnyerni egy major tornát. Valószínűleg szüksége lesz még néhány nagyobb menetelésre a GS-eken, mielőtt felér a csúcsra. De hasonlóan gyorsan összejöhet neki az első major cím, mint 2009-ben Juan Martín del Potrónak a US Openen. 

Ki lesz a Roland Garros 2017-es bajnoka?

   
Rafael Nadal 1.80
Novak Djokovics 4.10
Andy Murray 10.00
Dominic Thiem 12.50
Stan Wawrinka 14.00
Alexander Zverev 16.00