NB I

Döntöttünk, kiesik a Debrecen, bajnok a Honvéd - íme szerkesztőink véleménye

A kispestiek bajnoki címe körül nagyobb volt a konszenzus, de a Loki kiesésére is többen tippeltek. Szerintetek hogy végződik az NB I?

Néhány héttel ezelőtt a hatharom.com szerkesztői és tippmesterei tippelésre vállalkoztak a bajnokot, illetve a kieső csapatokat illetően. Az utolsó fordulóhoz érkezvén azonban még mindkét kérdés tökéletesen nyitott maradt, így ismét elővettük a kérdést, hogy vajon Honvéd vagy Videoton, valamint hogy a Gyirmót mellett melyik patinás gárda szerepel jövőre az NB II-ben. Lássuk, hogy vélekedtek akkor szerkesztőink és mit gondolnak most!

Szakértőink korábbi tippjei
  Varin Tomihmv MVB80 mr.blonde
Bajnok Videoton Videoton Honvéd Videoton
Kieső Diósgyőr MTK Debrecen MTK
A cikk és az indoklások itt olvashatóak!
  • Melyik csapat lesz a bajnok?

Tomihmv

Hiába jobb szinte minden mutatóban a fehérvári alakulat, mint a Honvéd, a magyar bajnokság sajátossága, hogy a több győzelem rangsorol, így pedig ezt a bajnoki címet már csak a fővárosiak szúrhatják el. Egyrészt hazai pályán játszik a csapat a sorsdöntő meccsen - ugye a döntetlen is elegendő az üdvösséghez -, másrészt úgy gondolom, hogy a kispestieken abszolút nincs nyomás, hiszen senki sem várta tőlük az idei szezonban, hogy megnyerjék a bajnokságot, harmadrészt pedig eddig mindig fogta Fortuna a csapat kezét, s szerintem a szezon legfontosabb meccsén sem engedi el.

A Viditől ugyanakkor minden fronton győzelmet vártak a szakemberek, s hiába jobb csapat a székesfehérvári alakulat, mint a Honvéd, s győzte le idén kétszer is a fővárosiakat, egy meccsen bármi megtörténhet. Márpedig Marco Rossi mester idén többször tudott váratlant húzni, mint Henning Berg, s hiába van sokkal rutinosabb csapata a Vidinek, a gárdának nem igazán megy idegenben az idei szezonban, elég csak az MTK vagy a Paks elleni ütközetekre gondolni. Ezzel szemben a vörös-feketék remekelnek a Bozsik Stadionban, mindössze kilenc gólt kaptak 15 meccs alatt, így pedig szerintem a kispestiek felé billen a mérleg nyelve, ráadásul olyan lehetőség előtt állnak a hazaiak, amire lehet, hogy jó pár évig nem lesz lehetőségük... Bajnok: Honvéd.

Oddsok a 33. fordulóra
   
  1 x 2
Honvéd-Videoton 2.65 3.10 2.65
Ferencváros-Újpest 1.80 3.40 4.30
Vasas-Mezőkövesd 1.50 3.90 6.30
Paks-MTK 2.85 3.65 2.20
Diósgyőr-Debrecen 2.30 3.15 3.05
Haladás-Gyirmót 1.50 3.90 6.30

Varin

Alig egy hónapja azt mondtam, 55-45 a bajnoki cím esélye a Videoton javára, de most minden észérv azt mondatja velem, hogy meg kellene fontolnom ezt a kijelentésemet, ám még mindig azt gondolom, jobb csapat a Fehérvár. Nem akarok rémeket látni, de abban sem vagyok biztos, hogy a felek egyenlő feltételeket kapnak majd, a magyar focinak ugyanis - legalábbis kicsit a felsőbb vezetők fejével gondolkodva és összeesküvés-elméleteket szőve - inkább az az érdeke, hogy a tőkeerős Videoton induljon a Bajnokok Ligájában, ne pedig a Honvéd, amely vélhetően értékesítené legjobbjait, mintsem erősítene a kupára. Szimpatikus csapat a kispesti, lehet nekik szurkolni, de még így sem tudom őszintén azt mondani, hogy több esélyük van az 1x-re, mint 45%... Bajnok: Videoton.

Négyből hárman úgy vélték, a Honvéd lesz a bajnok

mr.blonde

Tomihmv-hez hasonlón én is megváltoztattam a véleményem. Bár továbbra is tartom, hogy a Videotoné a jobb keret, a Honvéd esetében azt is láthatjuk, mire képes egy jó közösség. A Debrecen elleni meccs előtt botlást vártam a kispestiektől, de látva azt az elképesztő lelkesedést és elszántságot, amit a Nagyerdőben mutatott a piros-fekete társaság, most már azon az állásponton vagyok, hogy megcsinálják a bravúrt. A telt házas Bozsik mindenképpen a Honvéd mellett szól, és bár tippelni azért nem mernénk a mérkőzésre, valami azt súgja, a kispesti kocsmatulajdonosok hosszú éjszaka elé néznek szombaton...Bajnok: Honvéd. 

MVB80

Szeretek kitartani a véleményem mellett, úgyhogy még mindig a kispestiek sikerére szavazok. Leginkább azért, mert ebben az idényben minden egyben van a Honvédnál, és eddig a nyomást is kiválóan kezelte a csapat.

Nálam akkor lépett elő bajnokesélyessé a Honvéd, amikor a Debrecen ellen 3-0-ról 3-2-re alakult az állás, és már nem volt a pályán a Rossi által okosan levitt - egy újabb sárga esetén kihagyta volna az utolsó meccset - Lanzafame, akinek vészhelyzetben mindig oda lehet tolni a labdát, hogy oldja meg. Ennek ellenére a kispestiek nem pánikoltak, higgadtan reagáltak, és a végén kifektették a belelkesülő Debrecent. Az biztos, hogy ennek a viharvert NB I-nek jót tesz, hogy ekkora bruszt van az aranyért, a két szurkolótábor tagjai pedig vigyenek magukkal szívgyógyszert, bár az egyik brigádnak így is nagyon fog fájni a vége. Bajnok: Honvéd.

 

  • Melyik csapat esik ki a Gyirmót mellett?

Varin

Bármelyik is, pokolian megérdemli a sorsát! A két keleti fellegvár minden elvárást alulmúlóan teljesít idén, mind a pályán, mind pedig csapatvezetésben. A Lokit kiválóan bemutatja a Leonel Pontes körüli cécó, míg a DVTK Horváth Ferenccel maxolta ki a hülyeséggenerátort. A sors igazsága, hogy amennyiben az MTK nyerni tud Pakson, valamelyik csapat ki is pottyan az NB I-ből.

De hogy nyerni tud-e Tamási Zsolt csapata...? A Paks már Kövesden sem izzadt vért a pontokért, ám most azért hazai pályán talán illene jobban megszakadniuk a szép búcsú miatt. Én hiszek a magyar foci tisztaságában (dehogy...), és úgy hiszem, az MTK nem tud majd nyerni Tolna megyében, sőt, ki is kapnak! Kieső: MTK.

Tomihmv

Noha korábban az MTK-t tippeltem kiesőnek a Gyirmót mellett, a kék-fehérek szerintem legyőzik a Paksot, így pedig biztosan meghosszabbítják élvonalbeli tagságukat, vagyis egy keleti csapattól búcsúzunk.

Ha lehet így fogalmazni, a Loki járna jobban a kieséssel, ugyanis olyan megtisztulás jönne ezen esetben a klubnál, amire a szurkolók már nagyon régóta várnak. Azonban, ha valaki képes felrázni ezt a többre hivatott társaságot, az nem más, mint a héten kinevezett Herczeg András, akivel oly sok csatát megnyert már a Debrecen. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a cívisvárosbelieknek jó a döntetlen szombaton, a Diósgyőrnek viszont győznie kell, ha nem akar számolgatni.

Kétségtelen tény, hogy a DVTK jobb passzban van, hiszen Bódog Tamás irányításával kilencből nyolc meccsen veretlen maradt a gárda. A mester jól felrázta a csapatot, s remekül összerakta, szerintem a miskolciak képesek arra, hogy legyőzzék a Lokit, ami a hajdúságiak búcsúját jelentené, persze, ha az MTK nyer Tolnában. Egyébként a Diósgyőrnél sokkal nyugodtabbak perpillanat a körülmények, hiszen a debreceni játékosok néha egymást sem kímélik, így pedig nem túl jó ómen neki menni a szezon legfontosabb meccsének. Kieső: Debrecen.

mr.blonde

A pár héttel ezelőtti tippelésnél az MTK-t neveztem meg második kiesőnek. Bár a fővárosiak helyzete nem lett jobb azóta, egy utolsó fordulós győzelemmel bebiztosíthatják helyüket az élvonalban. Mivel az ellenfél az a Paks lesz, amely számára már semmi tétje nincs a találkozónak, hajlok rá, hogy elviszi az MTK a három pontot Tolnából. Így viszont a DVTK-Debrecen ki-ki meccs lehet az igazán érdekes, de hogy ott ki lehet a nyerő, nem tudnám megtippelni. Az biztos, hogy a Lokinak már elég az iksz is, a gyengécske támadójátékkal operáló miskolciak ellen pedig ki is tudja bekkelni a remit. Viszont ebben az esetben a Diósgyőr inthet búcsút az NB I-nek. Kieső: DVTK. 

MVB80

Itt is tartom magam az előző tipphez, és a Debrecentől köszönök el, némileg fájó szívvel, mert elég siralmas lesz, ha a csodaszép stadionban NB II-es meccset rendeznek, ráadásul pár éve közelről követhettem végig a Loki BL-szereplését Liverpooltól Firenzéig, és még élénken élnek bennem az akkori emlékek.

A kulcs nálam is a Paks-MTK találkozó lesz, korábban azt írtam, Torghelle egyedül benntartja a csapatát, de a jó Sanyi április óta csak kétszer talált be. Épp emiatt most biztosan motivált lesz, míg azt nehéz elképzelni, hogy a hazaiak megszakadnának a számukra tét nélküli meccsen. A Diósgyőr tenisznyelven szólva egymás után püfölte a hálóba a meccslabdákat, de a Bódog-korszak alapján nálam a csapat meggyőzőbbnek tűnik, mint a színtelen-szagtalan Debrecen. Kieső: Debrecen.

2017-05-27;212
209575