Nemzetközi foci

Már papíron is a legnagyobbak között a MU

  • ivan

Az Európa Liga-győzelemmel egy igen szűkös társaság tagjává vált a Manchester United.

facebook.com

Szerda este a papírformának megfelelően a Manchester United legyőzte az Ajaxot az Európa Liga döntőjében, így a Vörös Ördögök történetük során első alkalommal elhódították a második számú európai kupát.

José Mourinho első szezonjában tehát rögtön egy fontos címmel gazdagította a klub sikerlajstromát, a szerdai győzelemmel nem mellékesen visszakormányozta a Unitedet a Bajnokok Ligája főtáblájára is.

 

Az Európa Liga-győzelemmel a Manchester United mindössze az ötödik olyan klub lett Európában, amely mind a három fontos nemzetközi trófeát (Bajnokok Ligája, Európa Liga, Klubvilágbajnokság) megnyerte legalább egy alkalommal.

Ezt a triplázást csak a Bayern München, a Chelsea, a Juventus és az Ajax mondhatta el korábban magáról, ehhez a szűk társasághoz csatlakozott most a Manchester United.

"Teljesen megérdemelten nyertük meg a döntőt. Boldog vagyok, hogy láttam ezeket a sérült srácokat kezükben a trófeával. Nem akarok látni egyetlen nemzetközi barátságos meccset sem, önző vagyok. Nekem elég volt, nagyon kemény hónapokon vagyunk túl. Három kupát nyertünk ebben a szezonban és visszajutottunk a Bajnokok Ligájába. Nagyon boldog vagyok, mert menedzseri pályafutásom legnehezebb idényén vagyunk túl. Nagyon nehéz volt, de nagyon jó szezont zártunk" - fogalmazott a mérkőzés után José Mourinho.

A portugál menedzsert rengeteg kritika érte a szezon során, nem csak a sajtó, de néhány United-szurkoló is ekézte a Special One-t, aki viszont rögtön első idényében triplázott a Vörös Ördögökkel.

Még mindig én vagyok a legjobb, ne kételkedjetek bennem

- mondta az öröm pillanataiban Mourinho az őt körülvevő újságíróknak.

[2490528] 2017-05-24 20:45:00 Ajax - Manchester Unitedx;