Német foci

Komoly csoda lenne a Wolfsburg kiesése

A Wolfsburg kerete nyolcszor értékesebb a Braunschweignél, így meglepetés lenne, ha megszakadna a bundesligás csapatok sorozata.

   
Wolfsburg Döntetlen Braunschweig
1.50 4.00 6.00

Rettenetes szezonon van túl a Wolfsburg csapata, Casteelsék a hamburgi vereségükkel ráadásul osztályozós helyen végeztek, így játszaniuk kell két meccset a másodosztály harmadik helyezettjével a Bundesliga 1-es tagságért. Hiába azonban a pocsék tavasz, komoly meglepetés lenne, ha a Braunschweig elhappolná a 18. helyet az első osztályban, még úgy is, hogy a kiscsapat eredményes heteken van túl.

Gomezben bízhatnak Wolfsburgban - Fotó: bundesliga.de

Torsten Lieberknecht csapata nagyon sokáig harcban volt a feljutásért, ám az utolsó előtti körben megsemmisítő verést mért rájuk a kiesés ellen menekülő Bielefeld, így a dobogó két felső fokát elbukva rájátszásra kényszerülnek. Annak ellenére, hogy a csapat magját többségében fiatalok alkotják (a keret átlagéletkora nincs 26 év) és nélkülözik az igazi sztárokat, a 36 bekapott gól és a harmadik hely szép teljesítmény.

Az osztályozó 2009-es bevezetése óta mindössze kétszer nyerte a kétmeccses párharcot a másodosztályú gárda, míg hatszor a Bundesliga 1-es csapat. Az első osztályú gárdák ráadásul négyes győzelmi sorozatban vannak.

A Wolfsburgnál a 16. hely sok-sok borzalmasan rossz döntés együttes eredménye. A játékosok és Dieter Hecking között a kapcsolat nagyon megromlott, ám a váltásra igen sokat kellett váltani, ráadásul a korábbi sikeredző helyét az ifitréner, Valerien Ismael vette át, aki 15 mérkőzésen kilenc vereségig "vezette" a Farkasokat.  Habár Andries Jonkerrel életjeleket mutatott a csapat, ráadásul Mario Gomez is megtalálta a góllövő cipőjét, ám a rutinos lesipuskás utolsó 11 meccsen szerzett 10 gólja is kevés volt a megmeneküléshez. De az esélyek mégis a VfL mellett állnak.

A wolfsburgi kirándulás nem ígérkezik könnyű feladatnak a vendégek számára, az Eintracht idegenben nagyon gyatrán teljesít, a góllövéssel pedig komoly bajban vannak. Szintén nem az ő sikerüket vetíti előre, hogy az első négy helyezett másik három csapata (Hannover, Stuttgart, Union Berlin) ellen úgy kaptak ki, hogy gólt sem lőttek.

[2501518] 2017-05-25 20:30:00 Wolfsburg - Braunschweigx

Ritka volt az elmúlt években, hogy ekkora különbség legyen az osztályozó csapatok között, hiszen a Braunschweig keretét 20 millióra, a Wolfsburgét 154 millióra taksálja a Transfermarkt, ez a differencia pedig a pályán is könnyedén megmutatkozhat.

A Wolfsburg 14 hónappal ezelőtt még Bajnokok Ligája-negyeddöntőt játszott.

Véleményünk szerint a másodosztályú gárda óvatos lesz majd, nekik egész évben a védekezés működött igazán jól, így nem várhatunk látványos adok-kapokot a felektől. Mi egy 1-0-t, 2-0-t vizionálunk, így akár fogadható az is, hogy a VfL 0-ra nyer, de mivel valószínűbbnek tartunk egy 2-1-et, mint egy 4-0-t, inkább a hazai + 3.5 gól alatt opciót favorizáljuk.

hatharom.com
Hazai és 3.5 gól alatt
@2.05
[2501518] 2017-05-25 20:30:00 Wolfsburg - Braunschweigx;