Angol foci

A Tottenham ráfaragott Mourinhóék kupagyőzelmére

  • ivan

A Manchester United Európa Liga győzelme miatt a Tottenham a 3. kalapból várhatja a Bajnokok Ligája sorsolását.

Szerda este a Manchester United Paul Pogba és Henrik Mhitarjan góljaival 2-0-ra legyőzte az Ajaxot az Európa Liga stockholmi döntőjében, így José Mourinho együttese a következő szezonban indulhat a Bajnokok Ligájában, noha a bajnokságból nem sikerült kiharcolnia a szereplést.

Bár Anglia nagy részében örömmel fogadták a Vörös Ördögök nemzetközi kupagyőzelmét, Észak-Londonban aligha bontottak pezsgőt, a Tottenham ugyanis pórul járt az angol sikerrel.

Mauricio Pochettino csapata hiába zárt a Premier League második helyén, a manchesteriek sikere azt jelenti, hogy a kettes helyett majd a hármas kalapból várhatja a Bajnokok Ligája főcsoportjának sorsolását.

Ez azt is jelenti, hogy a továbbjutáshoz biztosan egy brutálisan erős csoportot kell majd abszolválnia a Spursnek. Az UEFA még nem hozta nyilvánosságra a végleges kiemeléseket, de a legrosszabb esetben Pochettinóéknak akár egy Barcelona-Bayern München duó is jöhet az első két kalapból.

A Bajnokok Ligája 2017/2018-as szezonjának kiemelése*
1-es kalap (hivatalos): Real Madrid, Bayern München, Juventus, Benfica, Chelsea, Shahtar Donyeck, Monaco, Spartak Moszkva
2-es kalap (ideiglenes): Barcelona, Atlético Madrid, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, Sevilla*, Man City, Porto, Manchester United**
3-as kalap (ideiglenes): Napoli*, Tottenham, FC Basel, Dynamo Kijev*, Ajax*, Olympiakosz*, Anderlecht, Liverpool*
4-es kalap (ideiglenes): Az összes többi kvalifikált csapat, beleértve - Roma, RB Leipzig, Celtic*, Nice* Feyenoord
* nem hivatalos