Roland Garros

Újabb lépést tehet a főtábla felé Fucsovics

A magyar játékos szerdán az olasz Stefano Napolitano ellen lép pályára a Roland Garros második selejtezőkörében.

Sajnos a lányoknál Stollár Fanny és Gálfi Dalma is korán búcsúzott a selejtezős küzdelmektől, a férfiaknál viszont Fucsovics Márton hétfőn könnyed győzelemmel (6-4, 6-2) kezdett a 14. kiemelt Darian King ellen.

"Nyilván jó lett volna még tovább játszani Heilbronnban, akkor hétfőn utaztam volna Párizsba, és kedden léptem volna pályára" – nyilatkozta a szurkolói honlapjának Fucsovics Márton. – "Ha már így alakult, abban az volt a jó, hogy korán ideértünk, tudtunk edzeni és ismerkedni a körülményekkel. A hétfői amolyan első meccsnek ideális volt, King inkább keménypályás játékos, és nekem is feküdt, hogy mindketten gyors labdamenetekre törekedtünk"

Jól ment a játék, élveztem a teniszt, bizakodva várom a folytatást, ami roppant nehéz lesz.

A folytatás már jóval nehezebbnek ígérkezik a világranglista-185. Stefano Napolitano ellen, aki vérbeli salakos játékos. Még csak 22 éves az olasz srác, tehát karrierje elején jár, igaz, ilyen idősen talán mutathatott volna már egy-két komolyabb eredményt, de ez eddig nem sikerült neki, és az idei szezonja sem túl acélos. Ettől függetlenül egy veszélyes játékos, a közel két méteres magasságával ezen a szinten elég jó adogatásokra képes. 

Fogadás a győztesre    
Fucsovics Márton Stefano Napolitano
1.40 2.50

Ismerik egymást, hiszen tavaly a Todi Challenger-torna negyeddöntőjében összemérték az erejüket. Akkor Napolitano 6-1, 5-7, 6-4 arányban tudott nyerni. Ez alapján akár a meccs favoritjának is kikiálthatnánk az olaszt, ám azt nem szabad elfelejteni, hogy akkor hazai pályán játszott, ráadásul egy Challenger-meccs nem hasonlítható össze egy Grand Slam-selejtezővel.

Szoros összecsapást várunk - az over 21.5 játék kifejezetten jó tippnek tűnik -, de a nagyobb rutin Marci oldalára billentheti a meccset.