Sportfogadás

Ezt várjuk mi - tippek az Ajax-Manchester United EL-döntőre

Természetesen a hatharom.com-nál is tűkön ülve várjuk az Ajax-Manchester United EL-döntőt, amely kapcsán már nagyban megy az esélylatolgatás. A kezdés előtt megkérdeztük szerkesztőinket, tippmestereinket, hogy mit várnak a találkozótól.

Varin

Az NFL-ből megtanulhattuk, egyáltalán nem feltétlenül jó dolog, ha egy csapat hetekig csak egy meccsre fókuszál, a tét ugyanis lassanként felemésztheti a játékosokat, akik így nem tudják legjobbjukat nyújtani a mérkőzés alatt. Ezen a meccsen is valami ilyesmit érzek, egyszerűen annyival több vesztenivalója van a MU-nak, nekik annyival sokkal fontosabb ez a meccs, hogy ezt nem feltétlenül bírják majd el. Ha kikapnak, úszott az egész szezon, Mourinho első évét bukottként könyvelik majd el, ráadásul anyagilag és presztízsben is jókora pofont kap a csapat. Mindezekkel szemben ott van egy tini gárda, amely behúzott egy bajnoki ezüstöt és a BL-selejtezőben is érdekeltek lesznek jövőre.

Gondoljunk csak bele, a MU az Európa Liga egyeneses kieséses szakaszában a lejátszott nyolc meccsből négyet tudott csak megnyerni, ráadásul a Celta Vigo ellen ki kellett volna esniük, ahogyan az Anderlecht ellen is rezgett a léc. Mindezek fényében én Ajax-bravúrt várok a mérkőzéstől és bízom a fiatalok lendületében.

Tipp: Ajax vagy Döntetlen @ TippmixPro @1.79

MVB80

Nagyon szimpatikus, amit az Ajax produkált ebben az idényben, nem sok csapat rúg a hosszabbításban tíz emberrel két gólt a Schalkénak idegenben, és a Lyon elleni otthoni 4-1-gyel is szerzett magának néhány új drukkert a csapat.

Révbe érnek Mourinhóék?

A MU ezzel szemben egy unalmas csapatnak tűnik az Ajaxhoz képest, főleg, hogy már Ibrahimovic sincs, akitől mindig lehet várni valami extrát. A United és Mourinho hetek óta csak az EL-döntőn pörög, érthető, ha a portugál nagyon szeretné azt a kupát, mert két trófeával (a Ligakupa már zsebben) könnyebb lesz mentséget találni a gyenge bajnoki szereplésre.

Mindkét csapat 14 meccset játszott idén az EL-ben, és csak egyszer-egyszer nem szereztek gólt, ha nem is lesz 5-4-es finálé, mint amilyen a Liverpool-Alavés volt anno, de az a megérzésem, hogy nem lesz nullázás egyik oldalon sem.

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt @ TippmixPro@1.85

Tomihmv

Mondanom sem kell, hogy óriási a tét a mérkőzésen, különösen az angolok számára, hiszen jövőre csak akkor szerepelhetnek a Bajnokok Ligájában, ha a szerdai finálét behúzzák. Azonban a manchesterieknél sok a sérült, így közel sem a legjobb előjelekkel várják a találkozót, s egyébként is az utóbbi hetekben a United játékosai feszültek voltak a mérkőzéseken. Az amszterdamiak pedig rengeteg lapot gyűjtöttek be az egyenes kieséses szakaszban, főleg a sorsdöntő visszavágókon mutatták meg a foguk fehérjét.

[2490528] 2017-05-24 20:45:00 Ajax - Manchester Unitedx

Így pedig szerintem érdemes a sárga kártyákban gondolkozni a meccset illetően, hiszen itt már nem lehet hibázni, s ha olyan szituáció alakul ki, a játékosok a cél érdekében gondolkozás nélkül faultolnak majd. A csapatokban egyébként is vannak olyan focisták, akiknek nem kell a szomszédba menni a csibészségért, keménységért, s akkor a játékvezetőről nem is beszéltünk, hiszen Damir Skomina a nagy téttel bíró meccseken szinte mindig kiosztott legalább öt sárga lapot az utóbbi években.

Tipp: Több, mint 4,5 sárga lap @ TippmixPro@1.65

[2490528] 2017-05-24 20:45:00 Ajax - Manchester Unitedx;

mr.blonde

José Mourinhónak fel van adva a lecke, hiszen a Manchester Unitedben hemzsegnek a sérültek, így az év legfontosabb mérkőzése előtt közel sem ideális a portugál menedzser helyzete. A Vörös Ördögök számára óriási tétje van a stockholmi finálénak, hiszen csak a trófea elhódításával indulhatnának a BL-ben, ha viszont nem jön össze az elitligás szereplés, úgy a szponzori pénzek mellett a tervezett sztárigazolásokat is bukhatják.

Az Ajax a második helyen végzett a holland bajnokságban, így mindenképpen indulhat a BL selejtezőjében. Az amszterdamiak az európai kupaszezon egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatták azzal, hogy eljutottak idáig, tulajdonképpen nincs teher a játékosok vállán. Peter Bosz fiatal együttese tehát meglepheti az ezer sebből vérző Manchester Unitedet, de az is kétségtelen, hogy a döntőig vezető út során nem találkozott olyan kaliberű alakulattal, mint az angol. 

Mourinho a kupadöntők igazi specialistája, betonbiztos taktikát dolgozhat ki szerdára is, így én látványos játék és gólok helyett taktikai csatát és komoly mezőnyjátékot vizionálok. 

Tipp: Gólszám 2,5 alatt@ TippmixPro@1.60

Kattints a képre a játékért!

steve94

Az Ajax az összes párharcot és a csoportkörös továbbjutást is hazai pályán nyújtott remek szereplésének köszönheti a play off-ban otthonuktól távol egyszer sem tudtak nyerni, ezúttal semleges pályán kell játszaniuk, így nehezebb dolguk lehet mint az oda-visszavágós párharcokban. Az Ajaxnál is van kimaradó alapember, azonban a sérülések és eltiltások inkább a Unitedet hátráltathatják,  de még így is jóval esélyesebb csapatnak tartom a MU-t, tekintve, hogy a szezon második felét ennek a sorozatnak rendelték alá, hiszen többször is tartalékos összeállításban léptek pályára a bajnokságban, úgy gondolom rendes játékidőben megnyerik a mérkőzést és az Európa Ligát.

Tipp: Manchester United @ TippmixPro @2.00

Andersson04

Az Ajax miatt bízom egy jó döntőben, ahol a támadófoci érvényesül, sok helyzettel és ehhez kapcsolódóan sok szöglettel. A Protippben kínált végső győztes fogadás mellett ezért kihasználom a    -n ritkán elérhető szöglet fogadásokat ezen a meccsen.

Tipp: Több, mint 10,5 szöglet lesz a meccsen @ TippmixPro @1.95

Noemail

Szerintem a United nyeri a kupát. Mourinhóék a bajnokságban nem értek oda a legjobb négybe, pedig ilyen kerettel mindenképpen illene a következő szezonban a BL-indulas. Ehhez "csak" annyi kell, hogy megnyerjek a kupát.  Ugyan sok az angoloknál a hiányzó, ezért akár rendes játékidőben döntetlen is lehet az eredmény, de a rutinosabb MU szerintem megszerzi a trófeát.

Tipp: Manchester United nyeri az EL-t @ TippmixPro @1.40

[2490528] 2017-05-24 20:45:00 Ajax - Manchester Unitedx;