Angol foci

Jövőre még durvább lesz a Premier League! Íme az okok!

  • varin

A Telegraph angol lap tíz okot is felsorolt, amiért a Premier League 2017/18-as idénye még a mostaninál is hihetetlenebb lesz. Benítez, Guardiola, Griezmann és a többiek.

Hétvégén véget ért a Premier League 2016/17-es szezonja, amely a Chelsea dominanciájának köszönhetően a várakozásoknál izgalommentesebbre sikeredett. Persze a londoni Kékek remek teljesítménye mellett a bajnokság egyoldalúságához nagyban közrejátszott a vetélytársak gyengélkedése is. Az angol Telegraph szerint jövőre azonban nem lesz ilyen könnyű éve Antonio Conte fiainak, ebből pedig minden idők egyik legizgalmasabb bajnoksága kerekedhet ki.

Gabriel Jesus uralkodásának kezdete

Bombaként robbant be Gabriel Jesus a Premier League-be, ám súlyosabb sérülése okán hónapokig harcképtelen volt, így nemigen tudta megmutatni magát a nagyérdeműnek. A 20 éves brazil csillagot hihetetlen tehetségnek tartják, aki már az első meccsein bebizonyította, nem ijed meg a PL légkörétől és 10 bajnoki alatt hét gólt is szerzett. Övé a jövő, nem is kérdés!

Benítez visszatér!

Rafa Beníteznek és Anglia egyik legjobb szurkolótáborának a Premier League-ben a helye, a Newcastle United pedig toronymagas favoritként végül ha nem is könnyen, de megnyerte a Championshipet. Észak-Angliában mindig magasak az elvárások a csapattal szemben, ráadásul Mike Ashley tulajdonos szeret is a zsebébe nyúlni, ha a csapatáról van szó. Nem biztos, hogy a Newcastle komoly tényező lesz jövőre, a keret ugyanis erősítésre szorul, ám a hogy a csapatnak helye van a legjobbak között és Benítez ég a bizonyítási vágytól, az biztos.

Antoine Griezmann érkezése

Gigasztár érkezhet a Manchester Unitedhez a nyáron, Antoine Griezmann nemrég azt nyilatkozta, 60% az esélye, hogy a Manchester Unitednél folytatja. Suárez távozása óta az első olyan támadó lehet Griezmann a Premier League-ben, aki valóban a világ szűk elitjéhez tartozik és a francia gólvágó érkezése akár Paul Pogbára is jó hatással lehet.

Irány a Wembley, mindenkinek

Ha a Tottenham-szurkolók nem is repesnek az örömtől amiatt, hogy ideiglenesen a Wembley Stadion lesz az otthonuk, a kisebb csapatoknak bizonyára nagy élmény lesz az ikonikus stadionban pályára lépni.

Antonio Conte nagy feladata

Kár különösebb magyarázatot találni a Chelsea idei remeklésére és talán nem is szabad megvádolni a londoni gárdát, hogy kizárólag azért voltak ilyen sikeresek, mert őket nem érintette a kettős terhelés. Antonio Conte kétségtelenül parádés csapatot állított össze, majd amikor a szükség úgy hozta, képes volt váltani a szerkezeten, ez pedig meghozta az aranyérmet is. Jövőre azonban Bajnokok Ligája és 20 százalékkal több mérkőzés. Vajon képes lesz az olasz szakvezető megküzdeni ezzel a nehézséggel is?

Marcus Rashford egyre érettebb lesz

Zlatan Ibrahimovic esetleges távozása Marcus Rashfordra is egyre nagyobb nyomást helyezhet. A United tinije a szezon kezdetén betölti a 20. életévét is, lassan tehát fel kell vennie a rá osztott szerepet és be kell verekedje magát a United kezdőjébe. Idén minden sorozatot egybevéve 52 meccsen 11 gólt szerzett, igaz, nagyon sokszor csak 20-30 perc jutott neki. A válogatott támadó ráadásul alighanem szeretne ott lenni a 2018-as vb-n, és egy jó Rashfordra bizony az angol nemzeti tizenegynek is nagy szüksége lenne.

Pep Guardiola az állásával játszik

A csalódást keltő Manchester City-szezon után Pep Guardiola is őszintén elismerte, ezért a teljesítményért az előző munkahelyéről már kirúgták volna, így köszönettel tartozik a manchesteri vezetőségnek, hogy itt kapott még egy esélyt. A katalán mester korábban bevallotta, nem végzett jó munkát Münchenben, túlságosan nagy változásokat akart ugyanis már az első évében eszközölni, amely nem volt jó lépés.

Noha a manchesteri szezon vége felé már úgy nézett ki, hogy összeállt a City játéka, ne legyen kétségünk felőle, hogy Guardiolával szemben véges lesz a türelem az Etihadban. Márpedig ha Pep megbukik Angliában, az óriási csorbát ejtene a karrierjén.

Világbajnokság!

Izgalmas kis világbajnokságok elé nézünk, a 2018-as oroszországi és a 2022-es katari torna is erősen megosztja a közvéleményt, elsősorban a rendezésbeli hiányosságok és a politikai befolyásoltság miatt. Persze egy vb mindig az év legfontosabb eseménye, a játékosok is nagyon készülnek rá és egész évben azért dolgoznak, hogy megváltsák a jegyüket a viadalra.

Egy rég elfeledett derbi

Habár Newcastle-Sunderland derbi ezúttal sem lesz a Premier League-ben, egy patinás angol rangadóra így is sor kerül majd két kiscsapat között. Az évszázados múltra visszatekintő M23 derbit a Brighton és a Crystal Palace játssza. A rivalizálás főleg a '70-es években volt erős, amikor az Alan Mullery irányította Brighton és a Terry Venables vezette Crystal Palace többször is balhés meccset játszottegymással. Márpedig az ilyen derbikre nagy szüksége van a nagy hagyományokat ápoló angol focinak.

Nem elég már az unalmas célfutball

A Watford, a Stoke és a Southampton esetében is ugyanaz mondható el: elegendő, de nem az igazi. Három olyan csapatról beszélünk, amely nem játszik igazán élvezetes futballt, ez pedig úgy tűnik, nincs a tulajdonosok ínyére. A Darazsaknál Walter Mazzarri munkáját már megköszönték, a Stoke-nál is inog Mark Hughes alatt a kispad, a Szenteknél pedig Claude Puel sorsa erőteljesen kérdéses. Ezeknek a középcsapatoknak úgy tűnik, már nem elég csupán a túlélésre játszani, ha pedig középcsapatok maradnak, akkor azt legalább tegyék szórakoztató módon, mint a West Ham United vagy a Leicester City. De a biztonsági 40-46 pontos sáv nem elegendő.

Melyik csapat nyeri a 2017/18-as bajnokságot?
Manchester City 3.25
Chelsea 3.75
Manchester United 4.33
Tottenham 9.00
Liverpool 11.00
Arsenal 13.00