Magyar foci

Nem Nikolics az egyetlen, aki külföldön lehet gólkirály

  • ivan

Az egykoron a Diósgyőrben is megforduló Futács Márkó kiváló szezont fut a horvátoknál, a Hajduk Split támadója hétvégén karrierje egyik legjobb meccsét játszotta.

Horvát bajnokság, utolsó előtti forduló, Hajduk Split - Inter Zapresic 6-0, a mérkőzés legjobbja a négy gólig jutó Futács Márkó, a magyar csatárnak is köszönhetően a splitiek megszerezték a bronzérmet és nyáron indulhatnak az Európa Liga-selejtezőjében.

A 27 éves támadó minden sorozatot figyelembe véve a 19. gólját szerezte a nagy múltú horvát gárdában, a bajnokságban pedig 16 találattal vezeti a góllövőlistát.

10462#00

"Jól játszott a csapat, köszönettel tartozom a többieknek, hogy hozzásegítettek ahhoz, hogy négy gólt is lőjek. Nekik ajánlom a gólokat" - nyilatkozta a Hajduk honlapjának Futács, aki elárulta, nem foglalkozik a horvát gólkirályi címmel. "Ez nagyszerű érzés, hogy az élen állok, de nem aggódom miatta. Ami igazán fontos, azok a győzelmek.  Nem foglalkozom azzal, hogy a Hajduknak nem volt 25 éve gólkirálya, mert a Hajduk él és virul. Szeretem ezt a közösséget és elégedett vagyok a helyzetemmel" .

hajduk.hr

Futács tavaly nyáron, szabadon igazolható játékosként került a dalmát klubhoz, ahol 1+1 éves szerződést kötött, teljesítménye alapján számíthat a hosszabbításra, karrierje során korábban még soha nem rúgott ennyi gólt egy szezon alatt.

"A szezon elején nem hittem volna, hogy idáig jutok. Nehéz volt, mert a sérülésem miatt lassabban tudtam visszatérni a pályára. Lépésről lépésre haladtam, ez volt a kulcs. Először csak 10 perceket játszottam, aztán félórákat, majd meglőttem az első gólomat. Hosszú idő volt, még eljutottam idáig, de boldog vagyok, hogy sikerült" - beszélt a nehezebb időkről a támadó.

Futácsék az utolsó körben a Belupo csapatához látogatnak, míg a Dinamo Zagreb a friss bajnok Rijekát fogadja. Ez utóbbi azért lényeges, mert a magyar csatár két fő riválisa (az egyaránt 15 gólos Andrijasevic és Hodzic) ezen a meccsen lép pályára, az utóbbi időben nem potyogtak a gólok ebben a párosításban, így Futács még úgy is gólkirály lehet, ha nem talál a kapuba.

A Hajduk - Inter összefoglalója, benne Futács 4 góljával:

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Nemanja Nikolics az MLS-ben ontja a gólokat és a bukmékerek szerint az egyik favoritja az amerikai aranycipőnek, így az is elképzelhető, hogy két külföldi bajnokságnak is magyar lesz a legjobb gólszerzője.

Bernd Storck szövetségi kapitány legfrissebb keretében azonban egyik játékos sem kapott meghívót, a támadók közül a Bundesligában 8 gólig jutó Szalai Ádám és a szlovák bajnokságban 10 találatot jegyző Priskin Tamás juthat szóhoz az oroszok és az andorraiak ellen.

[2261652] 2017-05-20 19:00:00 Hajduk Split - Inter Zapresicx;
209857