Magyar foci

Menesztették Leonel Pontest az év legfontosabb meccse előtt

  • varin

Távozik Leonel Pontes vezetőedző a DVSC kispadjáról. A klub és a portugál tréner a köztük lévő szerződést a mai napon közös megegyezéssel felbontják.

A hírről a debreceniek hivatalos oldala számol be egy rövid közleményben, megemlítve, hogy Pontes mellett a két portugál pályaedző, José Pratas és Pedro Illharco is elhagyja a Cívisvárost.

A portugál szakember távozása azért is különösen meglepő, mert a csapat botrányos szereplése ellenére is korábban többször megerősítették őt posztján, amelynek a pletykák szerint a tréner szerződése volt az oka. Ennek értelmében Pontes és stábja közel 200 millió forintot kaszálhat a menesztéssel, ám később ezeket a híreszteléseket Dr. Róka Géza ügyvezető igazgató cáfolta.

A szurkolók korábban kiálltak Pontes mester mellett

A Lokinak egyébként csőstül jönnek a problémák, hiszen a hétvégi, Honvéd elleni 2-5 alkalmával Braniszlav Danilovics, a csapat portása nekiment a balhátvéd Ferenczi Jánosnak. A Debrecen ráadásul hétvégén kulcsmeccset játszik a szintén kiesés ellen harcoló Diósgyőr ellen, ahol ha a Loki alulmarad és közben az MTK nyerni tud Pakson, akkor a Loki jövőre csak az NB II-ben folytatja.

Pontes pótlásáról egyelőre nem érkezett információ, ám vélhetően a korábban is beugró Herczeg András kapja majd meg a keleti rangadóra a stafétát, ő vezette ugyanis a Lokit a Kondás-éra és Pontes kinevezése között is.

Update: Időközben megerősítette a klub honlapja, hogy valóban Herczeg András irányít majd a DVTK elleni meccsen.

Leonel Pontes augusztusban érkezett Debrecenbe. Irányítása alatt a csapat 28 bajnoki mérkőzésen 8 alkalommal győzött, és 7 döntetlen mellett 13-szor vereséget szenvedett. A Magyar Kupában egy mérkőzést játszott a Loki, Győrben 1-0-s vereséget szenvedett, és búcsúzott a további küzdelmektől.

Szerinted melyik csapat esik ki az NB I-ből?x;
2017-05-27;212
209575