Olasz foci

Meglett az EL, egyből akcióba lendült a Milan

  • MVB80

Mateo Musacchio lehet a Milan első igazolása. A kiszemeltek között van Andrea Belotti és Keita Balde Diao is.

Bár a rossznyelvek szerint a Milan és az Inter sem bánta volna, ha lemarad az európai kupaszerepléséről, a piros-feketék végül a Bologna elleni 3-0-val megtörték az öt forduló óta tartó nyeretlenségi sorozatot, és ezzel bebiztosították a hatodik helyet.

Valahol mindent elmond a Milan elmúlt éveiről, hogy egy hatodik hely, és az ezzel járó EL-szereplés is nagy hírnek számít, de mióta Silvio Berlusconi a Fininvest nevű cége százmilliós nagyságrendű büntetéseit igyekezett rendezni, azóta alig érkezett minőségi igazolás a Milanhoz.

Berlusconi helyett immáron egy kínai befektetőcsoport diktál a klubnál, és úgy tűnik, az EL-szereplés miatt már időben elkezdi az erősítést az új vezetés.

Hétfőn orvosi vizsgálatra érkezett Milánóba a Villarreal argentin védője, a 26 éves Mateo Musacchio, aki ebben a szezonban 23 bajnokin lépett pályára.

Musacchio a barcás Suárezzel is megharcolt

Musacchio mellett az elmúlt napokban sokat emlegették a Wolfsburg svájci balhátvédjét, Ricardo Rodríguezt, aki jelenleg osztályozóra készül a csapatával, és utána csatlakozhat a Milanhoz.

Az Atalanta elefántcsontparti középpályása, Franck Kessié szintén Vincenzo Montella játékosa lehet a következő szezonban, a mindössze 20 éves, nagyon jó fizikumú és ebben az idényben 6 gólt szerző Kessié értékét 15 millió euróra teszi a Transfermarkt nevű oldal, de ennél valószínűleg többet kell érte leszurkolni.

Az igazán nagy fogás Andrea Belotti lehetne, a Torino olasz válogatott csatára 25 gólnál jár az idényben, és a klub elnöke, Urbano Cairo 100 millió eurót szabott meg kivásárlási árként, igaz, ez a külföldi kluboknak szól.

Ha Belottit csak nagyon borsos áron engedné el a Toro, akkor a Fiorentina horvát csatára, Nikola Kalinic lehet a B terv, aki 15 gólnál tart. A Lazio szenegáli szélsője, Keita Baldé Diao szintén kiszemelt, de őt a Juventus is vinné, úgyhogy ha mégsem jönne össze az üzlet, akkor a Marseille-ben idén 15 gólt jegyző Florian Thauvint próbálná elcsábítani a Milan.

Lesznek természetesen távozók is, a Bologna ellen szabadrúgásból betaláló Honda Keiszuke például már el is köszönt a szurkolóktól.

A Milan Cagliariban zárja a bajnokságot, és nem számíthatnak nagyon hosszú szünetre a játékosok, mert július végén már selejtezőt kell játszani az EL-ben. Tavaly a Sassuolo lett a hatodik, amely két ellenfelet, a svájci Luzernt és a belgrádi Crvena Zvezdát kiejtve jutott be a csoportkörbe.

Cagliari Döntetlen Milan
4.33 3.80 1.75
[2320071] 2017-05-28 15:00:00 Cagliari - AC Milanx;
2017-05-22;55
2017-05-27;55
2017-05-28;55
211987