Sportfogadás

Így áll a hosszú távú fogadásunk - helyzetjelentés V.

Három hónap telt el mióta feladtuk hosszú távú fogadásunkat. Ez idő alatt csapataink - Ferencváros, Puskás Akadémia, Veszprém - jó néhány csatát megvívtak. Az FTC bejutott a Magyar Kupa fináléjába, a Veszprém hatgólos előnnyel a birtokában várja a bajnoki döntő visszavágóját, míg a Puskás Akadémia már megnyerte az NB II-t.

A Fradi a Vasassal vívja a Magyar Kupa fináléját. - Fotó: facebook.com/fradi.hu

Ferencváros nyeri a Magyar Kupát

A legutóbbi bejelentkezésünk óta a Fradi lejátszotta a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóját, amit újfent megnyert, s 12-2-es összesítéssel jutott be a fináléba, ahol a Vasassal találkozik. Ami nem túl jó ómen, hiszen a két csapat a bajnokságban háromszor is találkozott egymással, s a zöld-fehérek egyszer sem tudták legyőzni az angyalföldi csapatot, sőt a piros-kékek mindkétszer nyerni tudtak a Groupama Arénában, ráadásul vélhetően az NB I bronzérmét is XIII. kerületiek gyűjtik be, pont Thomas Dollék orra előtt.

Azonban ennél jobb alkalmat keresve sem találna a Ferencváros, hogy a szezonban először legyőzze a Vasast, s nem mellesleg zsinórban harmadjára nyerje meg a Magyar Kupát. A finálét ugye a IX. kerületiek otthonában rendezik, így pedig nem meglepő, hogy a     szerint a Fradi az egyértelmű favorit a fináléban, hiszen 1.45-szörös oddson fogadhatunk arra, hogy Gera Zoltánék emelik magasba a kupát 2017 májusának utolsó napján.

Puskás Akadémia nyeri az NB II-t

A Puskás Akadémia négy bajnokit játszott legutóbbi cikkünk óta, s ezen intervallum alatt nyolc pontot gyűjtött a csapat, aminek köszönhetően révbe ért, s az utolsó két forduló eredményétől függetlenül megnyerte a bajnoki pontvadászatot.

Mindez pedig azt jelenti, hogy a tippünk bejött, s nem kell tovább izgulni Pintér Atilláékért!

Veszprém nyeri a bajnokságot

A május elsejei cikkünket követően a férfi kézilabda NB I alapszakasza véget ért, s ahogy sejteni lehetett sem a Veszprém, sem a Szeged nem hibázott. Ennek köszönhetően a bakonyi városban kezdődött a bajnoki finálé szombaton.

A találkozót a szegediek kezdték jobban, a meccs elején öt góllal is vezettek, a szünetre is kétgólos előnnyel vonulhattak (8-10). A második játékrészben viszont sebességet váltott a Veszprém, s végül magabiztosan, hat góllal, 23-17-re megnyerte a finálé első felvonását.

Az eredmény pedig több, mint biztató, ráadásul az is, hogy nagyon kevés gólt kaptak Mikler Rolandék, vagyis, ha 18-szor betalálnak szerdán, akkor a Picknek legalább hét találattal kellene nyernie. Előbbire óriási esély mutatkozik, hiszen az utóbbi 16 Szeged-Veszprém meccsen a bakonyiak ennyit mindig dobtak, utóbbira viszont kevesebb, igaz, 2012 októberében 31-24-re tudott nyerni a Csongrád megyei alakulat a piros-fehérek ellen hazai pályán.

Mindezek után, no nem a nagy képűség mondatja velünk, de innentől kezdve ezt a bajnokságot csak és kizárólag a Veszprém tudja elveszíteni, amivel a bukmékerek is egyet értenek. A visszavágón ugyanis nemhogy két-, de háromesélyben is Nagy Lászlóék számítanak favoritnak a     szerint.