Magyar foci

Bognár talán (?) viccelni akart, de rosszul sült el

Címkék:

Szóváltásba keveredett Bognár György és Dragóner Attila, előbbi keményen odaszólt a Soroksárnak.

Bognár sportszerűtlen volt?

A Merkantil Bank Liga vasárnapi fordulójában a Budaörs 4-2-re legyőzte a Soroksár csapatát, így a vendég alakulat tulajdonképpen elvesztette esélyét arra, hogy jövőre az NB I-ben szerepeljen. A fővárosiak érthetően rendkívül csalódottak voltak az eredmény miatt, Bognár György viszont nem volt erre tekintettel, a budaörsiek szakmai igazgatója - talán viccnek szánva - beleszállt a Soroksárba.

Baráti szívességet tettünk a Soroksárnak azzal, hogy megvertük őket, így legalább nem okoznak maguknak bajt az élvonalban… Ezt a mérkőzés előtt az edzőkollégával is megbeszéltem

 

– fogalmazott a bsc1924.hu-nak Bognár György.

Bognár szavai célba értek, a Soroksárnál óriási felháborodás alakult ki a szakember megnyilvánulása miatt, Drangóner Atilla ügyvezető igazgató pedig egy közleményben reagált a nem túl sportszerű nyilatkozatra.

"Megdöbbenést és felháborodást keltett klubunk és szurkolóink körében a Budaörs-Soroksár SC (4-2) mérkőzést követően megjelent hazai edzői nyilatkozat, mely mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Nem hagyhatjuk, hogy miközben klubunk fennállása legjobb szereplését produkálja a magyar profiligában, bárki is elrontsa örömünket felelőtlen vagy rossz indulatú megnyilatkozásával. Márpedig Bognár György most ezt tette. Vasárnapi edzői nyilatkozata sem etikus, sem kollegális nem volt. Pedig éppen neki kellene tökéletesen tisztában lenni azzal, hogy a futballpályán soha, semmi nem csak piros vagy fekete…

Update: Bognár György kedden a budaörsi honlapon elnézést kért a soroksáriaktól. "Nem szerettem volna senkit sem megbántani, így ezúton kérek elnézést főleg a kollégámtól, és minden soroksáritól, aki félreértette a szavaimat".

A Soroksár SC rendkívül mélyről indulva másfél év alatt olyan magasságba jutott, melyre 2016 januárjában még a legelvakultabb szurkolóink sem gondolhattak. A nyugodt munkavégzést biztosító klubvezetésnek, a higgadt, megfontolt, szisztematikus szakvezetői munkának, illetve csapategységünknek a közös sikere, hogy sorozatos győzelmeinkkel ma versenyben vagyunk az NB I-be jutásért. A „2016-os év legjobb csapataként” sem engedtük meg magunknak azt a bátorságot, hogy bármelyik legyőzött ellenfelünket minősítsük. Számunkra a sportszerűség, az ellenfél tisztelete mindig, mindennél fontosabb. Soha nem állítottuk, hogy a miénk a legjobb csapat, elismertük, és gratuláltunk hozzá, ha a pályán jobb teljesítményt nyújtott ellenfelünk. Mi most is ezt tettük, a Budaörs megérdemelten győzött ellenünk vasárnap. Csatát ugyan veszítettünk, de a háború még nem dőlt el. Két forduló még hátra van a bajnokságól, s ha mindkét hátralévő meccsünket megnyerjük, elérhetjük álmainkat.

Ezúton is gratulálok a Puskás Akadémia bajnoki címéhez, és vasárnapi vereségünk ellenére is bízom benne, a Soroksár SC ér be mögötte a második helyen" - olvasható az egykori Fradi-kedvenc által aláírt közlemény a soroksarsc.hu-n.

A hétvégén a Cegléd ellen elért 0-0-jával a Puskás Akadémia megnyerte az NB II küzdelmeit, ám a második és egyben feljutást érő helyre még három csapat is pályázik. A vasárnapi vereségével a Soroksár lépéshátrányba került a Balmazújváros-Kisvárda duóval szemben, bár az utolsó fordulóban utóbbi két együttes éppen egymás ellen vív majd ki-ki meccset.

[2294494] 2017-05-21 16:45:00 Budaors - Soroksar SCx;
211147